Bolelouc, 14.6.2014


Na 14.6.2014 byla naplánována soutěž spíše domácká než velkého věhlasu avšak příjemná, neboť se počítalo s menší účastí družstev a tudíž menším tlakem na předních místech. Chtěli jsme též pozvednout morálku družstva, protože až na pár vyjímek zatím útoky zrovna podle představ nejdou. Krásné slunečné počasí přivítalo soutěžící na břehu řeky Moravy, jak ty kteří přijeli přímo sem, tak ty kteří přejížděli ze soutěží jiných. Nakonec se sešlo celkem 7 družstev mužů a 5 družstev žen.

Po krátkém nástupu se mohlo začít, nejprve ženy a pak muži, takže jsme měli čas dobře si nachystat nářadí. Po očku jsme sledovali ostatní družstva jak se vypořádají jejich proudaři se závěrečným kopečkem, na kterém byly terče. Někdy proudaři museli klečet v kopečku a prodnici museli držet v rukách aby mohli proud sklopit do terče a při plném tlaku vody to dá zabrat. Přišel náš čas a začali jsme chystat základnu k útoku. Vše proběhlo bez stresu a už jsme vyčkávali za fotobuňkou naše odstartování. Objevilo se ono očekávané mávnutí praporkem a všichni jsme vyrazili ke svému místu u základny. Jelikož už před námi pár pokusu proběhlo a základna byla mokrá, nepodařilo se Filipovi udržet balanc na jedničku a tak došlo k narušení jinak krásného koncertu - Švédský útok. Bohužel došlo táké k malému časovému propadu a s časem 18.73 jsme i tak byli na průběžném 1.místě. Avšak ne nadlouho. Nenakonice taktéž předvedly pěkné rychlý útok a s časem 16.09 nás vystřídali na prozatimní nejvyšší příčce. Nesměli jsme nic ponechat náhodě. 

Proměnlivé počasí, kdy chvíli slunce svítilo a chvíli hrálo na schovku, ale naštěstí nepršelo, nám přálo. Terén se nijak nezměnil k horšímu a tak jsme si do druhého kola věřili. Věděli jsme kde byla chyba a také jsme ji odstranili. V druhém kole již vše bylo v pořádku, i když rozdělovač byl na svém místě za 5 minut 12 (nebo možná za deset, zas tak pozdě to nebylo :D), voda bez problémů prošla až na proudy, kde po malilinkatém prostřiku byly terče sestříknuty v celkovém čase 15.49. Čekali jsme ja odpoví Nenakonice, protože jsme v jejich útoku neviděli nijaké zásadní chyby, neočekávali jsme jejich velké zlepšení. Když šli na start všichni jsme pokusu přihlíželi a byli zvědaví jestli nás předběhnou. Zadek klapnul, předek běží, nikde ni smyčky na hadici nebylo. Voda bez problémů vpřed se hnala a my se zatajeným dechem čekali jsme jak to všechno dopadne. Tu však povšimli jsme si, že levý proudař cos na břiše hledá a za námi ozvalo se tiche polohlasné - NEMÁ. NEMĚL, a jako důkaz jeho chyby zjevil se ve vzduchu proud vody silnější než obvykle býti má a to byla jejich chyba veliká, neboť my spokojeni s pohárem a cenou za místo PRVNÍ vraceli jsme se spokojeně domů.

 

Hugo