Bolelouc - pohárovka, 12.5.2012


12. května pořádalo SDH Dubu nad Moravou XI. ročník memoriálu Stanislava Vystrčila. Počasí sice nebylo úplně ideální, teploty byly nižší a četnost srážek vyšší. Přesto jsme se rozhodli, že bratrům z Dubu pomůžeme rozšířit počet soutěžních družstev a této pohárové soutěže, která se konala v areálu Výletiště u splavu v Bolelouci, se účastnila obě naše družstva - muži i ženy.

Po obědě ještě někteří z nás stihli vypít kávičku, nasedli jsme do aut a jeli jsme. Během cesty jsme měli pocity smíšené, protože místy stěrače nestíhaly stírat proudy vody a místy zase vůbec nepršelo. Po příjezdu ke splavu jsme se smířili s tím, že minimálně mrholit bude po celou dobu soutěže.

Ze šesti družstev mužů startovali naši kluci jako čtvrtí, my holky jsme šly v prvním kole první a ve druhém druhé ze tří družstev žen, která sem dorazila. Člověk by si myslel, že nebudeme mít žádné nervy, když pohár jsme v podstatě měly jistý, ale opak byl pravdou. Na ten pocit ztuhlých nohou a šimrání u žaludku vždy, když se chystáme na základně, si pomalu zvykáme a i když si říkáme, že přece i nic nejde, tak ono vlastně vždycky o něco jde… :-)

Klukům první pokus sedl parádně a po protančení proudařů mezi kapkami deště sestříkli terče v čase 16,15s. Po prvním kole byli první a tak nějak si na pohár taky mysleli. Po startu nás holek jsem určitě nebyla jediná, komu to pěkně uklouzlo. Přesto jsme do toho daly vše a s časem 23,95s jsme za těchto nepříznivých podmínek byly spokojené. Ještě chci podotknout, že Renča nebyla při výstřiku vody z proudnice na značce a protože terče stály na kopečku, bravurně se toho chopila a sestříkla terč vestoje. Takže super výkon, jelikož jsme viděli i pár chlapů, kterým to činilo vážné problémy. Druhý pokus brali kluci spíše jako trénink a zlepšit se už se jim nepodařilo. Prvenství si drželi až do nástupu posledního startujícího mužského družstva, kluků z Odrlic. Těm se pokus podařil a k naší obrovské smůle předběhli naše kluky o pouhou jednu jedinou setinu vteřiny. Vyhrali tedy s časem 16,14s. Ani my holky jsme se druhým pokusem už nezlepšily a celkově jsme skončily, stejně jako kluci, na druhém místě. Holky z Drahlova tuto soutěž vyhrály s časem 23,45s.

Mnohým z nás se původně na tuto soutěž moc nechtělo, především kvůli špatnému počasí. Při pohledu na dva nové poháry, které rozšířily naši bohatou sbírku, této účasti určitě nikdo z nás nelitoval. Mohlo to být sice lepší, to je pravda. Ale vždy je co zlepšovat a výzvy jsou to, co nás žene dopředu :-)

 

Vene