Velký Týnec - pohárovka 14.7.2012


Deštivé odpoledne ve Velkém Týnci a dvoje stupně vítězů.

Reportáž z Týnecké soutěže by mohla začínat někde na silnici R35, po které jsme uháněli z Haňovic tak, abychom stihli první kolo pokusů. Z místa dostáváme hlášení od našeho druhého týmu a žen, kteří jsou již na místě, že začátek soutěže je opožděn a tak vše stíháme bez problémů. V Týnci v zámecké zahradě se k pokusu chystá třetí tým. Je nahlášeno 22 družstev. Trať je na 2B. Dvě kola napovídají, že se soutěž protáhne.

Naše Áčko jde na řadu jako 10., ženy 13. a Béčko 17. B-tým je celkem improvizační. Výpomoc neodmítl Vlastik Berka a premiéru si střihl Tomáš Dvořák na Béčkách. Nicméně nejzajímavější obsazení měl pravý proud. Ten si zaběhl totiž Mira Smékal. Sám si o to řekl, ale po tréninku byste odhodlání z jeho výrazu hádali těžko. Ale postavil se k tomu jako chlap, zhluboka se nadechl a uháněl dopředu, že kdyby nepršelo, možná by se za ním i prášilo. Byl z toho čas 20,84. Za chvíli šly na start naše ženy. I v tomto týmu byla z důvodů různých dovolených jedna premiéra. Béček se prvně ujala Bohdana Bolková.

 

Terén začínal být opravdu podmáčený a byl z toho čas 23,89. Do třetice se na start chystal náš B-tým. Tedy sestava, která dojela z Haňovic. Pokud se někomu zdá to označení A a B těžce pochopitelné, tak se nedivím. Nuže, celkem se nám útok povedl, byl z toho čas 17,42, ale na průběžné první místo to nebylo. Na něm byly po prvním kole Hlubočky s časem 17,12.

Do druhého kola šly jako první naše ženy. Co si budeme nalhávat, prostě Míša se potřebovala sbalit na dovolenou a usmažit ještě nějaké ty řízky. Uháněla kupředu opravdu jako o závod, ale to netušila, že Zdena v tu chvíli hledá koš někde na zemi v trávě. Co naplat. Čas z toho pochopitelně lepší nebyl. Z našich týmů šel další na řadu B-tým, tady byl důvod také jasný, Béda potřeboval odjet kojit a Alda odmítl čekat na svůj běh v mokrém dresu. Dohodl jsem se s Dejvem, že to stáhneme pod 17 sekund, ale zapomněli jsme to říct ostatním. Takže se to nepovedlo. Vyvstala tedy otázka... Zlepší se v druhém kole alespoň náš A-tým? Mira se řádně vyhecoval, Filip si s ním nebral servítky a hnal ho vodou bezohledně vpřed. A ono to vyšlo. Zlepšení mělo hodnotu 18,76. Ve finále ještě zamrzelo, že nebylo žádné čtvrté místo a že Dolany posunuly s časem 17,28 naše Béčko na třetí místo.

Z následující tabulky je patrné, že poslední 3 roky si držíme ve Velkém Týnci docela stabilní časy. Bohužel v posledních dvou letech si drží stabilní časy i Hlubočky a navíc se mezi nás vždy ještě někdo vloudí.

 

Umístění 2010   2011   2012  
1. Svésedlice 17,42 Hlubočky 16,93 Hlubočky 16,92
2. Výkleky 18,31 Velký Týnec 17,17 Dolany 17,28
3. Velký Týnec 22,95 Svésedlice 17,37 Svésedlice 17,42

 

Jirka