Medlov, Noční pohárovka 20.7.2013


Jedním slovem katastrofa. Do areálu zahaleného ve tmě, dojeli jsme o síle dvou družstev, muži a ženy. Zaparkovali jsme u přístřešku, kde jsme si hned zabavili a přenesli stoleček a vyložili jsme si věci a nářadí. Pečlivé studování tratě a odměření značek jsme taktéž nepodcenili.


Chystali jsme se na pokus. Využívajíc světlo stroje pečlivě jsme připravovali ozuby spojek pro rychlé spojení v šeru. Přísný rozhodčí br. Krobot odsouhlasil základnu a my jsme šli k čáře. "Na místa, připravte se! Pozor! Cvak." Ozval se jen závěr startovací pistole. Náboje šli asi spát, nebo zvlhly a nebo je pistol po mnoha soutěžích již trochu opotřebovaná. Na konec se však podařilo od startovat. Po nepatrném nedorozumění s košem je včas našroubován a ponořen. Savice je kde má být, ale na dlouho. Béda vytahuje tu gumovou anakondu z vody a vedení je vcuku letu sraženo. Stěží zahlédnu Radkova a Davidova kopyta a už slyším houkačku za zády. Terče sraženy dokonce se slušným časem. Došlo ale k situaci, která se stává maximálně 2x za 10 let. Bédovi se nepodařilo chytit závit a rozhodčí si samozřejmě všiml. Verdikt "NP".


Pomohli jsme tedy našim ženám přichystat vše potřebné a zanedlouho šli na start. Čekám u značky pro rozdělovač jen jako pojistka pro případ, že by Macka byla naplno zabraná srdcem i hlavou do soutěže. I se zapůjčenou strojnicí také předvádějí pěkný útok. Kolem mě probíhají Monča s Míšou a mě po tváři zlehka šlehne závan větru doplněný odérem lehkého dámského parfému. Blíží se Macka, dobíhá na značku, drží rozdělovač a pak už se jen céčka zavlní v trávě. Po signálu houkačky hledím k základně na časomíru, ale z rozhlasu se ozývá "NP". Z noci plné zážitků a vzrušení, ale s nepořízenou se vracíme kolem 2. hodiny ranní domů.