Nová Hradečná - 3. kolo TFC, 16.6.2012


Do Nové Hradečné se sjeli všichni účastníci letošního seriálu Tohatsu fire cup 2012 (vyjímaje děvčat z Droždína). Pokračovalo se třetím kolem a po této soutěži je tedy seriál v polovině. Všichni si uvědomují, že na zaváhání není vhodná chvíle. Ona tedy vlastně není vhodná nikdy.

Do Hradečné jsme se dopravili opět všemožnými automobily, poněvadž opět startovala tři Svésedlická družstva. Na místě se již připravovaly dobroty na grilu a týmy podávaly přihlášky k rezervaci startovního pořadí. Alda domluvil záskok za Rostíka a tím dobrákem, který se rozhodl nám vypomoci, se stal Daniel Škrabal z SDH Chválkovice, za což mu patří velký dík. Soutěž zahájili domácí borci, ale dle rozhodnutí rozhodčího nebyla technika dle regulí a dostali možnost pokus zopakovat. Z několika prvních pokusů se dalo vyčíst, že trať v Nové Hradečné nebude přát rychlým časům. Z prvních šesti týmů nešel nikdo pod 22 s. Až sedmé startující Hlubočky nastavili první vážnější laťku na 20,46. Za nedlouho šel na start Břevenec a všichni čekali, kde se zastaví časomíra těmto borcům. Jejich pokus nebyl z nejjistějších, ale přesto stačil na průběžnou první příčku. Hranice tedy byla nastavena na 20,40. Čtrnácté šlo na start naše áčko. Chyba přišla hned v prvních vteřinách, kdy jsem po vynoření se z vody příliš brzo přidržel savici a našemu pomocníkovi tak chybělo pár centimetrů k naražení. Voda ale proudila do druhé savice a během vteřinky jsme úspěšně spojili. Kluci vpředu měli rozběhnuté dobře a sestřik terčů byl také pěkný LP 21,70, PP 21,34. Průběžně jsme tedy ulpěli na 3. místě. Náš B-tým šel na start jako devatenáctý a svůj pokus provedli kluci prakticky bez chyb a dosáhli času 20,45 (LP 20,04). A usadili se tak 0,05 s za vedoucím Břevencem a 0,01 s před Hlubočkami. Áčko přeskočila už jen Hrabová A a tak jsme nakonec brali 5. a 2. místo. Díky krásným 16 bodům jsme se také posunuli na průběžné 5. místo (42 b). B-tým stále sbírá body na druhé příčce (56b). 

Po přestávce šly na start družstva žen. Pěkný pokus předvedly Troubelice (21,99 s). Naše holky měly startovní číslo 5. Nachystaly se na základně a mohlo se jít na věc. Nalívačka proběhla krásně a už letěla voda vpřed. Martina však při doběhu na značku upustila rozdělovač a vlivem nárazu se vykroutilo pravé céčko, Iveta doběhla na pomoc a holky ze všech sil nasadily půlspojku zpět, aby měly dokončený pokus. Na cenné body, ale v tu chvíli nemohlo být pomyšlení. Čas se zastavil na hodnotě 31,50. Nakonec z toho bylo 11 bodíků za desáté místo. Velice povedeným pokusem zvítězily holky z Velkého Týnce a směřujeme jim naše gratulace (19,85).

Soutěž tedy máme v polovině. Nic není rozhodnuto a boje o přední příčky budou jistě drsné. Ve hře o setiny sekundy se neodpouští žádná zaváhání a my se budeme snažit o bezchybné pokusy, tak abychom stoupali tabulkou jen výš a výš. Holky jistě také nic nevzdávají a budou se snažit ukrajovat z náskoků svých soupeřek.

 

Jirka

 

Fotky z Nové Hradečné.

Druhé fotky z Nové Hr adečné.

Průběžná tebulka, neoficiální!