Odrlice - 6. kolo HE, 7.7.2012


Velitelský čas 11.30 byl zvolen, jako dostatečný, pro odjezd na 6. kolo hanácké extraligy do Odrlic. Tentokrát vyrážíme v sestavě: koš – Tom, spoj – Zdenda, stroj – Filas, béčka – Alda, rozdělovač – Ondra, proudy – Ráďa a Dawe.

Po příjezdu a zaplacení startovného jsme – jako již tradičně – rozložili náš (Vyhnalovic) přístřešek, roztáhli deky a vše potřebné vyložili z auta. Protože do našeho pokusu zbývalo ještě dost času (šli jsme na start jako 10. v pořadí), v poloze ležmo na dece jsme pozorovali zápolení ostatních družstev.

Čas se ovšem neúprosně krátil a tak Filda začal pomalu zahřívat mašinu. Pak už jen poslední kontrola, že vše je nachystané, jak má být a pomalu jsme se přesunuli na přípravnou základnu.

Na startovní čáře jsme se ještě tradičně poplácali a pak už jsme slyšeli jen výstřel, který nás poslal plnou parou vpřed. Vše nám klaplo, tak jak mělo a s výsledným časem pod 19 vteřin (18,91) jsme byli spokojeni . Tento čas pro nás nakonec znamenal  11. místo a dalších 5 bodů do tabulky HE.

Po vyhlášení výsledků tohoto kola HE probíhala dodatková soutěž na 2B o bečku piva pro vítěze. Tady se naše sestava mírně změnila – Alda se přesunul na spoj místo Zdendy a béčka místo Aldy zaběhl Honza. Tento náš pokus byl bohužel ohodnocen, jako neplatný, z důvodu nesestříknutí terčů (proudaři byli krátcí) a nemělo cenu se snažit dotahovat, protože bečku piva bral jen jeden – ten první.

Už nyní se těšíme na příští týden, kdy zkusíme své štěstí hned na dvou soutěžích – 7. kole HE v Haňovicich a pohárovce ve Velkém Týnci. Snad nám bude přát.

 

Vendula