Suchonice - pohárovka, 15.9.2012


Oba naše týmy na stupních vítězů.

V Suchonicích se konala pohárová soutěž přeložená z července. Na místo se sjelo po pěti týmech mužů a žen. My dorazili na místo přímo z Nové Dědiny, a naše ženy nás již očekávaly. Prakticky jsme se nestihli ani porozhlédnout a po nástupu už náš Alda naháněl na start. Ondra nestihl dojet, tak jsme angažovali pana rozhodčího. Voda v kádi byla prý předehřátá, a tak nic nebránilo pustit se do boje. Po rozběhu k základně bylo potřeba zdolat bez úhony mírně hrbolatý terén. Na nasazení koše byl čas, jelikož s vodou je nutné v Suchonicích nakládat opatrně. Na proudaře čeká 30 metrů před terči nemalé převýšení. Náměšťský kopec to sice není, ale dvojitě zvlněný výběh není žádný med, když cítíte vodu za zády. Inu pravý proudař má trať kratší, jelikož se navíc v místě rozdělovače lomí doprava. Proto se Alda ihned po roztažení béček vydal Davidovi na pomoc, aby se mu podařilo včas doběhnout na horizont. O pár kroků to nestihl. Radek to měl za 18,18, ale Davida stáhla voda trochu zpět, vystříkl před sebou malý kráter a až poté sestřelil terč v čase 24,41. Střížov i Tršice to zvládli pod 22 sekund. Hlubočky po prvním kole mužům vládly s časem 18,85.

Mezi ženskými týmy to zvládly Přáslavice a Tršice pod 30 sekund, Hlubočky opět nasadily laťku na 26,04 ovšem našim ženám se nezadařilo, kvůli problémům s došroubováním savic se muselo čekat a tak sestřik přišel až v čase 39,31. Druhé kolo jsme zahájili opět my. Filip dal Davidovi onu potřebnou sekundu na doběhnutí a byl z toho čas 18,59 a průběžné vedení. Další týmy nás neohrozily a čekalo se na kluky z Hluboček. Ti to rozběhli skvěle, ale levému proudaři chyběla stabilita a voda ho také stáhla zpět. Náš čas nepřekonali a tak jsme brali první místo.

Druhé kolo ženských pokusů nepřineslo zlepšení ani pro Přáslavice, Náměšť ani Tršice. Naše holky však jistě na zlepšení pomýšlely. Rozběh byl pěkný, ale se spojem byl opět menší problém. Vše se však stihlo v čase 29,53. A znamenalo to třetí místo.

Fotky

Jirka