Šumvald - 8. kolo HE 21.7.2012


 

Svésedlický mix na startu Hanácké extraligy.

Hanácká extraliga tentokrát zavítala do Šumvaldu a Svésedlice na tento podnik vyslaly hned dva své týmy. Druhý tým byl však neobvyklý mix, kdy startovaly 3 ženy a 4 muži, samozřejmě v mužské kategorii. Útoky obou týmů byly poznamenány chybami a tak je bodový přísun roven nule. 

Sobotní nevlídné zamračené počasí vítalo účastníky na fotbalovém hřišti v Šumvaldu a Svésedlický A-tým, nahlášený jako třetí startující, se ihned po nástupu začal připravovat na svůj pokus. Samotný start byl poznamenán selhávající startovní pistolí a časomírou. Nepříjemné rozhození z koncentrace tak bylo pochopitelné, neboť se start vydařil až napotřetí. Davidovi se nepodařilo bezchybně zapojit a vybíhal s časovou ztrátou, na kterou musel vzít Filip za strojem ohled. Tedy opět se útok nedal považovat za zdařený, výsledný čas byl 20,45 (P 19,87).

O několik družstev později šel na start náš mix. Celá sestava se skládala tak nějak narychlo a Pavel dlouhou dobu netušil, kdo mu poběží po pravé ruce. Avšak nakonec se Burdovi postavili na start a na Pavla určitě padla tíha obav, aby nebyl zahanben. Zdena s Tomem provedli nalívaču pěkně, avšak na první pohled se na základně zdržel Zdeněk. Když vyrazil vpřed, bylo zřejmé, že jedno céčko nemá na rozdělovači napojené. A zrovna to Pavlovo. Ten musel být asi hodně vyveden z míry, když Monče vystříkla voda a u něj vládlo sucho. Zdeněk totiž dodatečně zapojoval a voda šla do levého proudu s velkou ztrátou. Netřeba to tajit... Pavlův čas byl 32,54 a Monika sestříkla v čase 23,59.

Nakonec tedy A-tým bez bodu na 16. místě a mix 26.

 

Jirka