Tršice, netradiční soutěž o pohár obce 10.8.2013


Na této netradiční soutěži o putovní pohár jsme pravidelným účastníkem a tak jsme nemohli chybět ani letos. Tradiční prostředí soutěže "hluboký Mariánský příkop", který hlídá tršický zámek z jižní strany, sliboval zajímavou podívanou. Pokus doplněn přiřazováním topografických značek převzatých z branného závodu Mladých hasičů učinil soutěž velmi netradiční. Před soutěží se po netu šířila nápověda rychlostí blesku a tak jsme se mohli ještě něco doučit.

Po obvyklém rituálu přípravy materiálu byl nástup, na kterém své umění předvedly dvě mladičké mažoretky. Zasloužený potlesk se nesl nádvořím stejně jako vůně připravených makrel. Začalo klání a my jsme se zájmem sledovali ostatní družstva jak si poradí s touto soutěží. Dobrým pokusem z 1. kola 45,56s jsme čekali jak odpoví ostatní. Odpověděli Hlubočky lepším časem 44,00s. Nenechali jsme se zahanbit a vymáčkli jsme 43,19s. Přetahovaná nakonec dopadla lépe pro kluky z Hluboček a s časem 43,83s brali putovní pohár místo nás.

Ženy nás také dobře reprezentovaly. Časem 61,70s si po 1. kole zajistily stříbrnou příčku. Ženy z Tršic, Holice a Velkého Týnce odpověděly zlepšením a po našem neplatném pokusu v 2. kole holkám zůstalo bramborové umístění.