Trusovice, noční pohárovka 24.8.2013


Do Trusovické kotliny na noční soutěž jsme mířili obhajovat první místo. Tedy my, muži. Ženy měly za cíl především nerozstřelit béčko jako vloni. Oba cíle nelze považovat za jednoduché. Na startovce 24 mužských týmů a 10 ženských. Mezi muži Ráječek, Hlubočky, Luboměř a Troubelice, Velký Týnec, Ludéřov mezi ženami… silné obsazení a příslib napínavých bojů.

Zpočátku však nepadaly moc nadějné časy. Nějaká ta devatenáctka, nějaké to NP… Nicméně hned jako druhé soutěžní družstvo šly na start svésedlické ženy. Sestava se neobešla bez výpůjčky, a tak byl výsledek nejistý. Útok se v rámci možností vydařil. Čas 23,19. Proběhly však nějaké spory okolo spoje savic, který se nezdál panu rozhodčímu. Nicméně savice neoddiskutovatelně držely pohromadě. Nic jiného než platný pokus jsme nebyli ochotni akceptovat. Pokus byl uznán.

Šestí v pořadí šli na start svésedličtí muži s ambicemi nejvyššími. Zpočátku pokus rozběhnutý slibně. Malinkaté zaváhání přišlo na spoji, když Béda napoprvé netrefil. Čas však ve výsledku slušný, 16,00. Jenže upřímně jsme uznali, že to asi stačit nebude. Někteří svésedličtí si zopakovali pokus hned následně a pomohli chlapcům z Kožušan-Tážal k času 19,55. Čtrnáctý v pořadí šel na start Ráječek. Bezkonkurenčně vydařený výkon a čas 15,67 znamenal průběžné první místo. Za zmínku stojí pokus Luboměře, který byl pekelně rychlý. Na jednom proudu, pokud mě paměť neklame nízká patnáctka, ale výsledný byl 17,91. Stačilo to na 4. místo. Trojku bral Ludéřov s časem 17,26.

Naše ženy držely první příčku poměrně dlouho. První je překonaly ženy z Ludéřova (21,13) a po chvíli ještě Holice (22,18).

Po skončení soutěže proběhla nalívačka. Hugo nám neobvykle dělal stroj. Šli jsme poměrně pozdě a už bylo dosaženo hezkých devítek, tak jsme to napálili co nám strach dovolil a byla z toho nízká desítka a čtvrté místo.

Na nástupu jsme převzali pohárky a kupu cen, mimo jiné houbařské nožíky za nalívačku a protože nám popršelo, tak si jich asi vyrazíme užít do lesa na houby. 

Co ještě stojí za zmínku:

  • Jedna z cen byly tašky na tříděný odpad. Praktická věc, palec nahoru!
  • Blbne nám centrál na Fordu. Kouzlit s tím umí jen velitel. Ostatní se můžou třeba stavět na hlavu, ale posuvný dveře se ani nehnou. Prej je to standardní chování.
  • Už jsme toho viděli hodně, ale aby levý proudař běže na pravý terč a pravý proudař do prázdna, a pak nechápavě přebíhal doleva... to už bylo silný kafe.
  • V kulturáku byla zase svajba. Ženich běžel útok. Nevěsta bohužel ne.