Vsetín, Velikonoční pohárovka 19.4.2014


V loňském roce jsme zahajovali sportovní sezónu směrem na jih v Medlově, tak jsme se rozhodli vyměnit světovou stranu a letos započít s požárními útoky na východní straně. Nebyla vhodnější příležitost než se přesunout na valachy do Vsetína a změřit síly s tamními kolektivy.

Počasí přálo a my jsme dorazili před dvanáctou hodinou, na kterou bylo naplánováno zahájení. Ještě ve dvanáct hodin zde bylo asi pět týmů a tak jsme pro chudou účast družstev usoudili, že jsme se nejspíš museli přesunout do jiného časového pásma. Kolem čtvrt na jednu počala přijíždět družstva, která s námi chtěla taktéž bojovat o kov nejcennější. Kolem půl jedné už zde bylo asi 15 družstev a tak byla soutěž zahájena společným nástupem pod sluncem.

Doufali jsme, že prvním útokem se dobře naladíme a zbytek sezóny se bude odvíjet v duchu skvělých sportovních výkonů a letošní rok bude úspěšnější než ten předchozí. Začali jsme chystat materiál a po očku sledovali pokusy soupeřů, které byly občas i neplatné. Předpokládali jsme, že patnáctkový čas by byl na první soutěž pěkný úspěch, ale chtěli jsme pokus provést hlavně bez chyb. Startovní pole před námi postupně mizelo až jsme konečně přišli na řadu. Rychlé nachystání materiálu, přesun ke startovní čáře a plácnutí rukou pro uvolnění před výstřelem. Pod nohami křupaly kamínky a šustila tráva, ale od základny už na nás čekal tartanový koberec až k terčům. Od výsledku nás dělily jen výstřel a pár vteřin dřiny. Soutěž doposud probíhala plynule a ani náš pokus nebyl výjimkou. Po výstřelu bez zjevného zaškobrtnutí už se běželo vpřed. Po měkkém tartanu se zdálo, že se běží velmi svižně, by ani za našimi zády nebyla slyšet prodleva v nalívačce a práci s plynem. K naší radosti se také časomíra zastavila na čase 15,137s, což, kromě průběžného 1.místa, je také vylepšení našeho dosavadního výkonu na 2B. Plní radosti jsme poklidili věci a ještě sledovali výkony ostatních, neboť jsme věděli, že ve hře je ještě mnoho družstev co mohla míchat pořadím.

Když ještě přijížděla další družstva a počasí začalo trochu zlobit, rozhodli jsme se pro oběd v nedaleké hospůdce. Po té co bylo na mapě nalezeno zařízení s kuchyní a dobrým kuchařem, jsme se přesunuli na dlabanec. Dobrůtky, které zasytily naše bříška, nám již vystačily na zbytek dne a tak jsme se přesunuli zpět na místo klání, abychom posléze zjistili, že jsme byli odsunuti až na 4.místo. Škoda, mohli jsme letos vézt domů už první pohár. A tak po převzetí věcné ceny jsme zrychleně začali přesouvat domů.

Hugo