Břevenec, 1. kolo TOHATSU Firecup 2013, 4.5.2013


Upřímě řečeno, pomýšleli jsme na víc.

První kolo TOHATSU Firecupu hostil stejně jako v minulém roce Břevenec. Stejně jako v minulém roce to byl obhájce trofeje a stejně jako v minulém roce to byl i favorit na vítězství letošní. Pár novinek oproti minulému roku. Seriál má 7 soutěží, poslední soutěž je dvojnásobně bodovaná a nedopouští se káď. Taky se nesoutěží o stříkačku TOHATSU ale o několik menších cen.

Sjelo se celkem 24 mužských soutěžních kolektivů. Domácí šli na start jako první a časem 19,12 dali jasně najevo, že jejich tým klape jako precizní stroj a na zadrhnutí není pomyšlení. Svésedlické A šlo na start jako páté. Junior Richard na béčkách měl svou životní premiéru. Na rozdělovači musel vypomoci Pecan z Hluboček. Ríšova nervozita zapracovala a napojení béček trvalo neúměrně dlouho. Filip zkušeně vyčkal a nezalil neroztažené hadice. Výsledný čas tak byl 21,92. Z dalších mužstev se nejlépe dařilo Plinkoutu (20,49) a Hlubočkám (21,05). Svésedlické B šlo na start jako devatenácté. Prakticky všichni očekávali, že promluvíme do pořadí na předních příčkách. Leč nestalo se. Nalívačka OK, nicméně plný plyn a mašina nic. Nechtěla tlačit. Filip se s ní před startem nepomazlil a tak odmítla podat očekávaný výkon. Rozhoupala se až po dlouhých vteřinách a nakonec z toho bylo 22,97. Marná sláva. Co naplat. Nakonec z toho bylo 10 místo a 11 bodů. Z áčka byl rázem lepší tým a s 15 body se usadili na 6. příčce.

Žen přijelo 16. Naše dámy měly za cíl především nerozbít mašinu a pak když se zadaří tak mít platný pokus. Cíl byl splněn. Stroj přežil, pokus platný, čas 29,95, 12. místo a bodů základních 10. Obhájkyně z Týnce si vybraly slabší chvilku a padlo jim NP. První pozici tak po prvním závodě zaujaly holky z Nové Hradečné.