Dolany - noční pohárovka, 15.9.2012


Vydatná večeře před startem prospěla jen ženám.

V Dolanech byla na sobotní večer připravena pohárová soutěž a pro nás to tak byl třetí závod v jeden den. Moc jsme toho přes den nepojedli a tak většina z nás ještě před soutěží zamířila do místní restaurace na pořádnou večeři. A slovo 'pořádnou' je na místě. Kdo zdejší podnik zná, ten ví. Naporoučeli jsme si samé zdravé smažené věci. Někdo zvolil plný talíř hranolek s nějakým tím masem či sýrem, někdo žádal topinku. Čas přípravy a hlavně následné konzumace přesáhl naše představy a tak bylo nutné zařídit posun našich žen na startovní listině. S jídlem jsme byli vcelku spokojeni... až na tu TOPINKU! To co bylo přineseno Zdeně, připomínalo spíše splněný sen hladového dřevorubce než topinku. Krajíc dobré 3 cm, půlcentimetrové pláty salámu a dva kopce strouhaného sýra... sestava, kterou Zdena nehodlala jíst a místo toho si topinku odnesla v krabičce, aby to monstrum mohla poté na soutěži každému ukazovat.

Dobrovolně indisponováni plnými břichy jsme se přesunuli pár set metrů k místní hasičce, kde již probíhaly první pokusy žen. Na startovní listině byly mimo jiné ženy z Dětkovic, Ludéřova, Velkého Týnce i Hluboček. Právě zmíněné týmy patřily k favoritům. Tuto roli potvrdili Dětkovice (19,23) a Ludéřov (20,96). Na třetí příčku dosáhly naše ženy (21,11) ačkoliv v umístění mezi třemi nejlepšími nevěřily. Avšak náš mužský tým je podporoval a upřímně jsme doufali ve čtvrté místo. Ani Hlubočkám (22,02) ani Velkému Týnci (NP) se nepodařilo Svésedlice sesadit. Bylo z toho tedy třetí místo. Holky byly zajisté spokojeny.

Mužská část soutěže měla také své favority, především Dětkovice B, Břevenec a Domamyslice. Chlapi z Dětkovic potvrdili (15,12) a mohli se tak radovat z vítězství v obou kategoriích. Na druhém místě skončili k radosti celých Dolan domácí kluci (15,32). Třetí místo obsadily Loučany (15,95). Břevenec s šestnáctkovým časem nakonec až šesté místo a Domamyslice deváté. A abychom se dostali k tomu podstatnému, Svésedlickým se útok nepodařil. První zdržení přišlo na koši a nezdar dokončil Dave. Přestože napojoval proudnici na základně, po odhození klubka mu zůstala v ruce proudnice nezapojená. Musel se tedy vracet a útok byl dokončen v čase 31,14 - 20. místo.

Fotky z Dolan.

Jirka