Hlubočky - pohárovka, 8.9.2012


Muži zůstali za očekáváním a holky poprvé pod dvacet.

Další pohárová soutěž v požárním útoku se konala v nedalekých Hlubočkách. Na místo jsme se sjížděli poměrně pozvolna. Příčinou toho byla mimo jiné bramborová kampaň, která pobíhala ve Svésedlicích a na které svědomitě vypomáhal nejeden člen (a členky) týmu. Důsledkem toho byl naopak fakt, že stroj do auta musely v hasičce nakládat také některé ženy a vypadalo to, že byly touto úlohou poněkud zaskočeny. Po příjezdu na místo konání byla na řadě mimořádná prohlídka a mírný servis stroje, který po svém čtvrtečním přemetu na nádrž jistě zasloužil pozornost a péči. Alda zaevidoval všechna kosmetická i vážnější poškození a uvedl stroj do soutěže-schopného stavu. Za což mu patří jistě dík.

Vzhledem ke zmíněnému postupnému dojíždění našich členů jsme si vyžádali poslední startovní pořadí pro obě kategorie. Mohli jsme tedy sledovat naše soupeře, jak se jim bude v Hlubočkách dařit. Mimo nás soutěžilo v mužské kategorii ještě 11 týmů a trať byla na 3B. Během prvního kola nejlepší čas udělali Střelice (17,80) a za nimi Hlubočky II. (18,95). K našemu pokusu jsme tedy šli bez rezerv a naplno. Rozběhli jsme to opět skvěle. Voda valila vpřed a čekalo se, jak se podaří doběhnout klukům vpředu. No nepodařilo se. Davidovi chyběly tak dva tři kroky a Radkovi možná dvakrát tolik. Proto vlevo čas 20,01 a vpravo 26,44. Následovalo mužské druhé kolo. V něm předvedl dobrý výkon složený tým Topolčianky-Hlubočky s časem 18,65 a Střelice zlepšili na 17,56. Závěr mužské části patřil nám. Tentokrát jsme se vzadu soustředili víc na jistotu, než na rychlost, aby byl vpředu čas na doběh. Zadek klapl bez problémů, střed taky roztažený pěkně a kluci vpředu měli vodu v proudnicích v čase 16,9, ale míření a sestřelení trvalo příliš dlouho (LP 18,61) 19,72. S tím jsme zajisté nemohli být spokojeni.

Následovala pauza na zkrácení tratě a pro nás to byl čas zajít si pro nějaké ty dobroty. Někdo sáhl po steaku, někdo po klobásce, a když už se pauza zdála dlouhá, zajistil rozruch Ondra svým upuštěným kelímkem s Kofolou, která se následkem toho, během mrknutí oka, rozletěla ve formě větších i menších kapiček po okolo sedících a potřísnila otevřený zadní prostor auta až do výše střechy. Naštěstí Ondra většinu nápoje zachytil svým obličejem, když se za padajícím kelímkem skláněl.

To už se ke startu chytaly týmy žen. Hlubočky hned prvním pokusem nastavily laťku na 20,35. Úspěšně je atakoval Velký Týnec krásným časem 18,63. Svésedlické ženy se nenechaly zahanbit a svým rekordním časem 19,38 (za pomoc na proudu patří dík Petře Klabačkové) se průběžně zařadily na druhé místo. Druhé kolo tak dávalo otázku, jak se pořadí promíchá. Hlubočky vylepšily čas i pořadí a s hodnotou 18,94 poskočily na druhou příčku. Medlov předvedl také pěkný čas 19,81. Naše holky svým druhým pokusem nezlepšily pozici a zaznamenaly čas 21,54 (za pomoc na proudu tentokrát patří dík Nikole Mertové). Znamenalo to tedy pěknou 3. příčku.

Následovala úprava tratě na nalívačku, do které bylo přihlášeno dosti týmů, mimo jiné Svésedlické mužské A a B a samozřejmě i ženy. Áčková sestava chtěla složit reparát za nevydařenou nalívačku v Trusovicích, ale tentokrát jsem zostudil náš výkon já, když se mi nepodařilo správně uchopit koš a nasazoval jsem ho celou cestu až nad vodu. 8,98 nebylo zlé, ale mohlo být líp a na vítězství to pochopitelně nestačilo. Zdenek, Alda a Ondra rozběhli výborně, zpoždění však vzniklo na stroji a byl z toho čas 9,27. Holky zaznamenaly taky pěkný čas a to 11,55.

Nutno ještě podotknout, že během soutěže (jen malou chvíli před startem našich holek) vznikl nepříjemný incident, kdy Zdeně zákeřně uvízl v krku bonbón a bylo z toho malé drama. Zdravotník nikde, perdu do zad od Aldy gestikulací odmítala a tak se čekalo jestli bonbón Zdenu skolí nebo ne. Má to však šťastný konec - neskolil. Jestli však nakonec našel cestu ven, nebo dovnitř, to už se asi nedozvíme.

Fotky z Hluboček.
Videa z Hluboček.

Jirka