Loučany - 1. kolo HE, 26.5.2012


Poslední květnovou sobotu jsme se vypravili do Loučan, na první kolo Hanácké extraligy (dále jen HE) a to v následující sestavě: Tomáš Smékal (koš), Aleš Zavadil (spoj), Filip Berka (stroj), Zdenek Čurda (béčka), Ondřej Jahn (rozdělovač), David Vyhnal (LP), Radek Vyhnal (PP). Na tento seriál soutěží jsme se již několikrát podívali v předešlých letech, ale vždy tam jedeme spíše jen pro zábavu a pro zkoušku, čeho můžeme dosáhnout v ostřejší konkurenci, která je na těchto soutěžích vyšší, než na co jsme zvyklí z pohárových soutěží. Na tyto soutěže jezdíme i s vědomím našeho hendikepu, že naše sportovní čerpadlo je jedno z nejslabších na startovní listině.
Do Loučan jsme vyrazili od zbrojnice v 12.15, ukázalo se, že jsme měli vyrazit o pár minutek dříve, jelikož startovné se muselo zaplatit do 13.00. Přes některé menší komplikace jsme to stihli a startovné bylo zaplaceno v čase 12.52., kdybychom to nestihli, tak dopadneme jako Nová Hradečná, která se díky pozdnímu příjezdu nedostala ani na start. V Loučanech na nás čekal velice dobře připravený trávník a celý areál byl dobře vybavený, tak jak se na soutěž tohoto typu sluší a patří.
Na startovní listině jsme byli až 19. V klidu jsme mohli pozorovat výkony našich soupeřů. Nejvíce určitě zaujali výkony mužstev, které se dostali pod hranici 18 sekund (Stražisko 17.34, Olšovec 17.57, Břevenec 17.82, Radkova Lhota 17.84). Tyto výkony, zmírnili i mé chutě na vítězství a tak jsme šli na start s tím, že půjdeme na maximum a uvidíme, co urveme. Soutěžní družstvo ze Střelic mělo tu smůlu, že nedodrželo pětiminutový limit na nachystání, byly docela naštvaní, protože půlka družstva už byla na startovní čáře. Jelikož startér vracel prakticky každý třetí tým, tak velitel rozdal instrukce, že na „pozor“ se nesmíme ani hnout. Odstartovali jsme v pohodě, koš byl na jistotu a voda byla docela rychlá, bohužel béčka byly na základně, když šla voda ze stroje. To ovlivnilo všechno ostatní, rozdělovač byl daleko a tím i proudaři. Podle hesla „ vždy dokončíme“, jsme nakonec skončili s časem 42.07, jako poslední dokončený útok.
Po tomto útoku jsme byly všichni trochu rozhození, protože to bylo opravdu dobře rozběhnuté, ale jak se říká "pokud se z porážky poučíš, tak je to poloviční vítězství“. Pořád bylo lepší, že se nám to pokazilo na HE než na TFC, kde máme lepší šanci na celkové úspěchy.
Sezóna je dlouhá a jeden pokažený závod nic neznamená, takže hlavu vzhůru a jede se dál!!!
Družstva končit! Požárnímu sportu nazdar!! Zdar!!!

 

Tomáš Smékal