Luká - pohárovka, 1.9.2012


Druhý nejlepší čas sezóny na 2B stačil jen na 4. místo.

Začalo nám září a to prakticky znamená poslední měsíc hasičských soutěží. V plánu jich je však stále hodně a ani první zářijový víkend nebyl zrovna odpočinkový. Sobotní odpoledne bylo vyhrazeno pro soutěž v Luké (Bouzovská vrchovina). Soutěž se konala na fotbalovém hřišti, které je snad nejníže položeným bodem obce. Výhodou byl dobrý výhled na závodní dráhu z okolních travnatých svahů. Počasí nebylo moc vlídné, naštěstí nepršelo, i když pár kapek taky spadlo. Soutěž byla dvoukolová a pro obě kategorie na 2B. Na start jsme šli jako jedenáctí a ženy patnácté. První pokus našeho mužského týmu se vydařil. Žádné evidentní zaváhání nebylo zřejmé a tak jsme dosáhli našeho druhého nejlepšího času na 2B v této sezóně. Měl hodnotu 15,53 (PP 15,15). Věděli jsme však, že některé konkurenční týmy mohou tento čas reálně překonat. Hned za nedlouho se to podařilo klukům z Odrlic 15,40. Po prvním kole jsme tedy byli na 2. místě. Ženy zaběhly za 21,64 a také jim patřilo průběžné 2. místo. Na první příčce byly ženy z Olešnic (19,83).

Do druhého kola šly jako první naše ženy. Čas si vylepšily na 20,07 a čekaly, jestli se někomu podaří sesadit je z druhé příčky. Nejblíže k tomu měly ženy z Měrotína, ale dosáhly času 20,87 a obsadily tak až třetí příčku. Druhý pokus nás mužů byl pochopitelně vabank. Sražení času na ještě nižší hodnotu totiž znamená reálné hrozící riziko chyby a zejména Aleš projevoval značné obavy, jestli se mu na pravém proudu vše vydaří, jak bychom si všichni přáli. Po odstartování jsme rozběhli pokus opravdu v bleskovém tempu. Nalívačka byla bez jakékoliv chyby a plný plyn mašiny trochu vylekal i Zdenka na rozdělovači, jak sám po pokusu přiznal. Alešovi se po odhození klubka podařilo napojit, ale taky během další sekundy rozpojit. Takže trávník pěkně pokropen a naše další pěkné NP. To by až tak nevadilo, ale svých druhých pokusů se dobře zhostili kluci ze slavětína (15,23) a Olešnice (14,20).

Zbylo na nás tedy magické 4. místo. Což znamenalo další příslib nějakých dobrot. Ještě dobré zmínit, že děvčata si za druhé místo odnesla "Modré z nebe" a my za 4. příčku 7 balíků limonád. Ještě na zpáteční cestě se rozhodlo, že nutná kulinářská akce za 4. místo se uskuteční hned po příjezdu a tak se pod pergolou smažily langoše.

Fotky z Luké.

Ženský útok.
Mužský útok.

Jirka