Medlov (KM) - O pohár starosty obce, 27.4.2013


Start sezóny jak má být a jen tak dál

Od poslední loňské soutěže uběhlo přesně 198 dní (nepočítaje zimní kaprovačku v Lesnici). Chladný začátek dubna nebyl příliš příznivý na trénování, tak jsme se museli spokojit pouze s jedním nácvikem a tudíž i sžití s novým strojem. Ano, není již tajemství, že do nové sezóny vstupujeme s nově vyladěnou mašinou a bude tedy více než zajímavé, jak dokážeme využít její výkon.

Start sezóny byl naplánován na soutěž v Medlově, v okrese Kroměříž. Zmíněný okres hraje důležitou roli, ke které se však dostaneme později. Do Medlova jsme zavítali již v loňské sezóně, jenže start minulého ročníku nebyl příliš vydařený. Jeli jsme tedy odčinit loňský výsledek. Je nutné poznamenat, že společně jsme vyrazili v počtu 6 lidí. Ondra přislíbil dojezd přímo na pokus s tím, že ho limitují jeho časové možnosti. Alda po cestě projevoval spokojenost s nehlučícími savicemi na střeše auta. Cesta byla příjemná, muzika hrála, pár kapek spadlo, kilometry do cíle ubývaly. Na místo jsme dorazili mezi prvními.

Byl tedy dostatek času provést ještě mírné úpravy nářadí. Přípravy soutěže vrcholili, týmy se sjížděli na místo. A nebyly to týmy ledajaké. Favorité ze Zahanašovic si dali na čas, avšak Radkova Lhota byla na místě a Domamyslice též. Byl vyhlášen nástup a Aleš již mírně nervózní vytočil Ondru, aby se přesvědčil, že míří do správného Medlova. Ondra na drátě překypoval humorem a domníval se, že si s ním hrajeme na schovávanou. Hlásil se z Medlova, leč místní mu sdělili, že soutěž se koná v Troubelicích. Ubezpečil nás, že tedy míří do Troubelic a za okamžik tam bude. Velitel mu pogratuloval, že našel soutěž, popřál mu mnoho zdaru a stroze mu oznámil, že my se nacházíme přibližně 100 km daleko, v Medlově u Kroměříže, nikoliv u Uničova. Situace se vyřešila vypůjčením si kolegy z Domamyslic. Ti šli na start druzí v pořadí, ale příliš se jim nevedlo. 17,20 byl čas daleko za očekáváním. Odběhlo celkem šest družstev a mohli jsme jít na start. Nachystání základny vyžadovalo nezvyklé soustředění, rozmístění nářadí od loňska totiž doznalo mírných změn. Voda v kádi se krásně zelenala a mohlo se jít na start. Pocity očekávání se mísily s mírnou nervozitou, která jistě na počátku sezóny bývá. 

První vteřiny po startu probíhaly bez komplikací, nikdo neuklouzl, nikdo necvakal spojkami a nalití tedy proběhlo bez zaváhání. Všichni pelášili kupředu a Filip mohl vymáčknout ze stroje, vše co v něm bylo. Voda sprintery vpředu sice malinko překvapila, ale situaci zvládli, v mžiku byli na zemi a sražení terčů bylo na vlas shodné. PP 15,30, LP 15,31. Lhali bychom, kdybychom tvrdili, že jsme nebyli spokojeni. Na začátek sezóny skvělý čas. Moc dlouho jsme se však na první příčce neohřáli. Zahnašovice nás překonali o 0,35 sekundy a s časem 14,96 přebrali vedení. O jedno místo dále nás pošoupla ještě Radkova Lhota (15,18). Pak už jsme jen mohli čekat, jestli na nás ten bronz zbude, nebo budou bramboráky. Naštěstí jsme se na trojce udrželi. Ženskou kategorii ovládly také Zahnašovice s časem 17,46. 

 

 

Porovnání s loňským rokem
V Mědlově jsme zahajovali sezónu i v roce 2012. Útok nebyl příliš zdařilý a s časem 18,00 jsme obsadili 12. místo (z 21). Zlepšili jsme se tedy o 2,70 sekundy a o 9 příček.