Nová Dědina - 11. kolo Hanácké extraligy, 15.9.2012


Po bodech jsme sahali marně.

Po osmi týdnech jsme opět zavítali na soutěž zařazenou do Hanácké extraligy. Jedenácté, předposlední kolo, se konalo v Nové Dědině u Uničova. Naším záměrem bylo startovat co nejdříve, protože nás čekala mimo jiné ještě odpolední soutěž v Suchonicích. Registrace se však nepovedla podle plánu, ale nebylo to kritické. Startovat jsme měli jako šestnáctí a tak to vypadalo na přímý přejezd po skončení našeho pokusu, rovnou do Suchonic.

Do areálu jsme dorazili jako jedni z prvních. Vyložili jsme materiál a čekali jsme na zahájení soutěže. Hlavním tématem během posedávání byla nepříjemně nízká teplota a tak jsme se chodili různě dooblékat a vymýšleli jsme, co si dáme na zahřátí. Nic ostřejšího, nezákonného, neprodávali tak jsme museli sáhnout po čaji. I ten přišel vhod. Chvíli po jedenácté jsme se dočkali zahájení soutěže. Na startovní listině bylo 51 družstev (obou kategorií) a my jsme nakonec figurovali na 18. startovní pozici. Měli jsme tedy čas sledovat výkony před námi startujících týmů, a protože se blížilo poledne, ochutnali jsme něco z místní kuchyně. Konzumovaly se především řízky a Alda sáhl po vepřových výpečcích se zelím a knedlíkem. Dost už o jídle. Pojďme se věnovat sportu.

Z prvních startujících předvedly dobré výkony především týmy z Nemrlova (14,60), Domamyslic (14,79) a Střelic (15,74). Trošku pomalejší výkon byl od průběžně vedoucích Dětkovic (15,87) a zcela nevydařené (NP) výkony proběhly např. v podání Olešnice X a Dolní Libiny. Před naším startem bylo potřeba dostat se do provozní teploty, takže jsme s větším předstihem začali s rozcvičkou. O pár minut později jsme se již chystali k útoku. S přípravou jsme byli hotovi během čtvrté minuty a už jsme se přesunuli na start. Začátek útoku se vydařil bez problémů, voda šla vpřed v rychlém sledu a na rozdělovači byla v době, kdy ještě několik metrů céček leželo v oblouku za Ondrovými zády. Voda je vymrštila vpřed a Radek se po odhození v rychlosti snažil nasadit proudnici. Byly to dlouhé sekundy a my už zavírali oči, Davidovi vystříkla voda a o pár desetin později i Radkovi, který stihl nasadit na poslední chvíli. Trvalo mu tedy zakleknutí a míření. Nakonec z toho byl čas LP 16,28 a výsledně 16,77. Vzhledem k Radkovu napínavému boji lze prohlásit, že jsme o několik málo desetin sekundy unikli zmařenému útoku. Čas byl zapsán a my jsme se svižně balili. Po skončení soutěže na nás zbylo 16. místo a tedy první nebodované.

Video z Nové Dědiny

Fotky z Nové Dědiny

Jirka