Poslední kolo Tohatsu Firecupu již tuto sobotu


Sobotní soutěží ve Chválkovicích končí letošní ročník Tohatsu Firecupu. Po šesti kolech tak budeme znát nového vítěze v mužské i ženské kategorii. Při pohledu do tabulky je zřejmé, kde budou ještě probíhat nelítostné boje o poslední bodíky, a kde je již situace v celku jasná.

Mužská kategorie má i letos jasného průběžného vládce. Břevenec během pěti kol jen jednou popustil první příčku jinému týmu a s 99 body na kontě směle kráčí k obhajobě. Jen neúčast na posledním kole by jej mohla o prvenství připravit. Na dalších příčkách je však zaděláno na pěkné drama. O druhou pozici se totiž dělí Svésedlice s Hlubočkami (83 bodů). Kritické zaváhání na minulém kole nás stálo pohodlný náskok a tak se všechno rozhodne až v kole posledním. Lepší příčku jednoduše obsadí ten, kdo ve Chválkovicích zaběhne lepší čas. Do umístění však může reálně promluvit ještě Plinkout (80 bodů), který má v závěru soutěže nebývalou formu. Ve Velkém Týnci ukořistil první místo, a pokud bude v sobotu o tři a více míst lepší než Hlubočky a Svéseldice, může se dostat až na druhou příčku. Postup Hrabové A z páté příčky někam víš je jen v teoretické rovině a tak bude spíše bojovat s naším A-týmem a se Střelicemi o příčku pátou. Má nejlepší výchozí pozici, 75 bodů. Svésedlice A ztrácí 4 body a Střelice jsou o dalších 6 bodů zpět.

V ženské kategorii to bude ještě o něco více napínavé. Velkému Týnci se po domácí soutěži zúžil náskok na prvním místě na pouhé 2 body. Týnečačky mají 90 bodů a s 88 body si na ně brousí zuby holky z Nové Hradečné. Ze třetího místa ještě může zaútočit Medlov (84 bodů), ale zároveň si musí hlídat Hlubočky (79 bodů). Naše holky jsou s 58 body na 9. příčce. Ztrácí dva body na Droždín a Troubelice, ale poskočit o nějakou tu příčku výš bude nesmírně těžké.

Závěr Tohatsu Firecupu tedy slibuje velice nevšední podívanou a ve Chválkovicích tak budou určitě k vidění zajímavé výkony. Soutěž startuje v 10 hodin. Děkujeme, že nám držíte palce. :)

Průběžné pořadí TFC před posledním kolem.

Jirka