Přáslavice, O pohár starosty, 29.6.2013


Vítězství v Přáslavicích počtvrté v řadě

Pro dosažení místa konání další pohárové soutěže jsme se museli přesunout o celých 2000m severněji pod rozhlednu Božku, na přáslavické fotbalové hřiště. Nikdo ze Svésedlických se nehecnul a nevyrazil po svých. Avšak jeden borec se našel a nebyl to nikdo jiný než Zdenda. Ten přestože stále na soutěžní neschopence, nastartoval tenisky ve svém domovském Velkém Újezdě a vyklusal si poctivých 8 kiláků, aby nás podpořil. Příklad by si s něj mohli brát všichni.

Nakonec se všichni zdárně sešli, i když slovo ‚všichni‘ asi není dobré použít. Mimo Zdenka jsme totiž byli oslabeni i o další tahouny. Stejně jako vloni, chtěli jsme i letos poskládat dvě mužská družstva a tak bylo nutné rozhodit sítě. Nakonec nám vypomohlo trio Jan Mackovík, Jak Nesvadba a Martin Pecold.

Celkem bylo do soutěže prezentováno 10 mužských týmů a 6 ženských. Nejprve proběhla dvě kola kategorie mužů. Domácí předvedli hned v úvodu slušný čas 21,56. Jako druzí šli na start muži z Výklek a ti stlačili výkon pod 20 a zapsali si 19,69. Naše áčko v dosti lepené a nesecvičené sestavě zvládlo svůj útok za 21,09. Poté jsme viděli pár časů, které nebyly příliš povedené a řada přišla na svésedlické béčko. Trojnásobní vítězové zdejší pohárovky ani nemohli mít menší ambice, než vrátit putovní pohár zpět do své hasičky. Jen tak za zásluhy to však nikdy není a museli tedy předvést nejlepší výkon. Taktika byla jasně daná (bohužel je tajná, protože trojnásobné vítězství si žádá trochu té obezřetnosti) a všichni se soustředili na své role. Útok se vydařil prakticky bezchybně a čas se zastavil na hodnotě 18,12. To není čas ledajaký, protože jde o hodnotu, která se nám ještě nikdy v minulosti nepodařila. Byl tedy ustanoven nový týmový rekord na 3 hadice B. První kolo mělo jasného lídra.

Druhé kolo začalo hned v zápětí. Výkleky vylepšily na 19,48. Švédi A bohužel zůstali za svým časem z prvního kola, ale Tršice dokončili za 22,01, což byl průběžný 5. nejrychlejší čas. Švédi B šli do risku s cílem pokusit se vylepšit osobní rekord o nějakou tu setinu. Nicméně i přes výstřik v čase 17,01 se podařilo sestřelit až 18,17. I tak šlo o velice pěkný útok. Poslední kdo mohl zamíchat kartami byl tým z Hluboček, kterému se první kolo nepovedlo a kluci se rozhodli jít vabank. Vše probíhalo bleskově a voda šla vpřed hodně brzo, vše tedy záleželo na tom, kam se podaří doběhnout proudařům. Borec nalevo by to zřejmě zvládl, ale kolegu vpravo zastihla voda nepřipraveného a útok skončil zmarem. Putovní pohár tedy počtvrté míří do Svésedlic a spolu s ním i pohárek za třetí místo, který ukořistilo naše áčko.

Následovala ukázka mladých hasičů a ihned po ní se mohla rozjet soutěž kategorie žen. Domácí tým v nových dresech zaběhl pěkných 21,43 další tři časy byly nad 27 a páté v pořadí šly na start naše reprezentantky. Útok nebyl úplně zlý, což o to, ale čas 21,21 se bohužel nemohl započítat, nebylo totiž korektně spojené sací vedení a pokus byl prohlášen za neplatný. V druhém kole se podařilo dostat vodu do proudnic za 21 sekund, ale další zhruba tři sekundy trvalo sestřelení terčů a byl z toho čas 23,64. Tento čas stačil na 4. místo a kdo zná zvyklosti našich sportovních týmů už ví, co toto umístění znamená.