Přáslavice - pohárovka 23.6.2012


Do Přáslavic to máme, co by kamenem dohodil a zbytek došel pěšky, ale i přesto jsme na tuto pohárovku vyrazili jako obvykle, naším požárním Fordem. Vyrazili jsme v nejpočetnější sestavě s úmyslem nasadit dva týmy mužů a jeden tým žen. Na fotbalovém hřišti pod rozhlednou Božkou se již sjížděly další týmy. Do soutěže se nakonec přihlásilo 10 M a 5 Ž týmů. Vesměs šlo o týmy z okolí, nejvzdálenější družstvo dojelo z Bohuslávek. Svésedlické „A“ šlo na start jako druhý tým v pořadí a čas prvního pokusu, po mírném nesouladu na koši, byl 20,47. Naše „B“ se blýsklo překvapivým časem 18,28 a hned bylo jasné, že laťka je nastavena vysoko. Třetí nejlepší čas po prvním kole měly Bohuslávky (20,65) a ve druhém kole se dal očekávat souboj o druhé místo s naším A-týmem. Tomu se však druhý pokus nevydařil, jelikož se prohloubily problémy na koši a čas se tady nepodařilo vylepšit (21,07). Svésedlické „B“ šlo do pokusu vabank, páč neměli co ztratit. Leč také to nevyšlo (20,14). Čekalo se tedy, jestli pořadím zamíchají Bohuslávky. Těm se však přihodila fatální chyba, když strojník nespojil béčka a kolega na rozdělovači svým úprkem zmařil šanci v podstatě na jakýkoliv čas. Naše „B“ tedy bralo první místo a „A“ druhé.

Přestávkový čas vyplnila ukázka útoků v podání mládeže a přáslavické staré gardy. Pak už se hadic chopily ženy. Švédky šly na start jako první a nastavily referenční čas na 21,51. Přáslavické ženy zvládly útok za 23,32. Tršice, Lazníky ani holky z Velkého Újezdu nedokázali patřičně odpovědět a do druhého kola se tedy šlo s průběžným vedením. Přáslavická děvčata zrychlila (22,21), ale naše stále se zlepšující závodnice odpověděly týmovým rekordem (20,38). Tento čas nikdo další neatakoval a tak jsme nakonec brali i první místo v kategorii žen.

Na vyhlášení a převzetí množství cen nečekal celý tým, jelikož byl plánován přesun na Hanáckou extraligu do Chválkovic. Závěrem nutno podotknout, že Přáslavická mise byla úspěšná. Podařilo se potřetí "ukořistit" putovní pohár.

 

Děkujeme za pěknou soutěž a těšíme se za rok. 

 

Zapsal Jirka

Fotky z Přáslavic. A druhá sada zde.

Videa na Youtube.