Medlov, 2. kolo TOHATSU Firecup 2013, 18.5.2013


Útok na body se povedl.

TOHATSU Firecup pokračoval druhým kolem v hasičském areálu v Medlově. Cíle našich tří týmů byly jasné. Zlepšit se, zlepšit se a zlepšit se. Lehce se řekne, obtížněji se provádí. Do Medlova se sjelo opět o něco více týmů. Celkem 27 mužských a 18 ženských. Vypadalo to na dlouhé odpoledne.

Naše mužské týmy zápolili s formováním sestav. Béda běžel s naštípnutým palcem, Mira se omluvil, Luba též, Ondra nechtěl riskovat, že se opět splete… nezbylo než hledat posilu na rozdělovač v jiných týmech. Ženy se zformovaly i napotřetí do stejného složení.

Soutěž zahajoval Šumvald A. Čas nebyl nejhorší, ale 20,97 neslibovalo příliš přední umístění. Ješov zvládl 20,53 ale pokus byl prohlášen za neplatný. Svésedlice A šli na start jako 10 tým, kdy nejlepší čas držel stále Šumvald. Naši kluci zvládli pokus skvěle, Ríša se zbytečně nezdržoval napojením béčka, Papaja zařadil vyšší rychlost, aby byl na značce včas a vše skončilo pěkným časem 20,07. Hlubočky následným pokusem neodpověděli, smyčka na céčkách nedovolila lepší čas než 42,55. Čtrnáctý v pořadí šel na start Břevenec. Dalo se čekat, že to bude rychlé, ale časem 18,13 kluci opět překvapili. Další favorit Plinkout se snažil zaútočit, ale bylo z toho “jen“ 19,21. Svésedlice B uzavírali druhou desítku startujících a nesmělo se opakovat zaváhání z prvního kola. Naštěstí se vše vydařilo a byl z toho druhý nejlepší čas, 19,09. Nikdo další už se na bednu neprotlačil a tak bylo pořadí zachováno: Břevenec, Svésedlice B, Plinkout a čtvrté místo s famfárou... Svésedlice A!

Ženám se rozrostla konkurence. Prvních pět startujících se vešlo pod 22 sekund. Troubelice se prehouply o vteřinu níž a bylo z toho 20,59. Sedmé šly na start Švédky. Nervíky opět pracovali, ale klaplo to výborně. S časem 21,27 mohly být spokojeny, protože šlo o nejnižší 21 s předvedených. Další výkony se mezi výborné řadit nedají a do desítky nepromluvily. Až třetí od konce startovala Nová Dědina a i když jim před pokusem vydatně sprchlo, popraly se s podmínkami na výbornou a s časem 20,40 šly na první příčku. Poslední však byly na startu ženy z Velkého Týnce a ani ony si nepřipouštěly další zaváhání. Pokus byl o 100% lepší než v prvním kole a s časem 19,17 braly zaslouženě 1. místo. Naše ženy se tak posunuly na populární 4. příčku. 

Ve Svésedlicích by měli zasadit hodně brambor, aby bylo v sezóně co smažit.