Střelice - 4. kolo HE + Tučapy - PHL, 30.6.2012


Jak bylo předem domluveno, tak se i stalo a dne 30.června jali jsme se úkolu dvě soutěže zvládnouti. První Hanáckou extraligu ve Střelicích u Litovle a druhou Podhostýnskou hasičskou ligu na okraji malebné dědinky Tučapy nedaleko Holešova.

Bylo teplé sobotní dopoledne, dochystalo se vybavení do auta a odjezd, který měl být dle plánu v 9:30, se posunul, neboť osud tomu chtěl jinak a vyjelo se tedy o něco později. Ale i tak jsme stihli zahájení a to jsme cestou ještě vyzvedávali v Ústíně Ligáče, který nám občas vypomůže. Dorazili jsme do Střelic a pokračovali směr Dětřichov. Pole a louky, na kterých se žádný klas, ni stéblo trávy nepohnulo, dávaly tušit, že budeme mít co dělat s horkem, ze kterého krůpěj potu na čele vytříští, jen co z našeho klimatizovaného auta nohy vytáhneme. I nelenili jsme a začali připravovat věci, neb na startu jako druzí jsme měli být. Po krátkém nástupu jsme se již chystali na náš pokus. Hledíc upřeně na nachystanou základnu, čekali jsme na startovní čáře, až padne výstřel. Stalo se a k základně bylo slyšet jen klapání podrážek a bublání našeho soutěžního stroje, který zatím odvádí stále dobrou práci. Na základně každý bez problémů a šustění hadic po trávě již dávalo tušit, že by se mohlo zadařit. I přes drobný problém na spoji, neboť v horkem spocených rukách savice klouzala jako úhoř, se podařilo útok dokončit s výsledným časem 18,71, což, jak jsme se později dozvěděli, stačilo pouze na 11. místo.

Rychle se sbalilo náčiní, kópilo se kósek masa za škraň a vyrazilo se směr Tučapy. Za asistence pana Lišky se po 75 kilometrech dorazilo úspěšně a ve zdraví do cíle. Na dobře zesečeném fotbalovém hřišti na okraji dědiny nás přivítalo opět neuvěřitelné horko, spousta závodníků a dívek, mnohdy jen do plavek oděných. Do našeho startu zbývalo spoustu času a tak jsme po nástupu čas trávili ochutnávkou krmě z rozpálených roštů, konverzací, sledováním závodníků a v neposlední řadě přípravou materiálu. Když jsme se konečně dostali na řadu, asi jako 18., nachystali jsme materiál na základnu a přesunuli se na start. Nabuzeni dobrým časem z předchozí soutěže, chtěli jsme čas stlačit na hranici 18ti vteřin. Podařilo se, ale pouze na jednom terči. Na druhém bohužel svítil čas 20,03 a znamenal pro nás 7. místo. A tak jsme opět naložili věci do auta a chystali se domů, neboť jsme před sebou ještě měli spoustu práce a museli přichystat pár věcí na naši domácí soutěž následujícího dne.

 

Zdenda