Střížov, O pohár sv. Martina, 22.6.2013


První letošní vítězství

V sobotu 22. Června bylo pořádáno neobvyklé množství soutěží v požárním útoku. My jsme zamířili do Střížova, kde se sešlo pět týmů mužů a dva týmy žen.  Ve Střížově je trať netradičně orientovaná a na základnu se nabíhá z dráhy. Celá trať je poté do mírného kopce. Časy proto nejsou obvyklé pro běžné závody na 2B. Odrlice drží traťový rekord s časem 16,00.

Běželo se na dvě kola a po skončení soutěže byla připravena ještě soutěž o nejrychlejší nalívačku.  Náš čas po prvním kole byl něco přes 18 sekund. Nebyl to tedy žádný čas se zárukou na přední pozice a proto jsme druhé kolo logicky šli do většího risku. Proudaři se s tratí vypořádali dobře a náš čas z druhého kola byl 17,15. Střížovští i kluci z Ludéřova sice neměli o moc horší časy, ale první místo jsme uhájili a putovní pohár tedy putuje do Svésedlic.

Přestože jsme měli v plánu ještě přejezd do Chválkovic na Hanáckou extraligu, zůstali jsme ještě na nalívačku. Šli jsme jako třetí v pořadí a dosáhli jsme času 9,05. Odjeli jsme ještě před koncem disciplíny, ale nakonec jsme se dozvěděli, že i pohárek za nalívačku bude putovat k nám.

Bylo nám proto potěšením, zajet do Střížova ještě večer téhož dne a vyzvednout si  vybojované poháry.