Tovéř - 12. kolo Hanácké extraligy, finále + zhodnocení, 29.9.2012


Opět těsně bez bodu na prokletém 16. místě

Poslední zářijový víkend dospěla do svého finále i Hanácká extraliga, která čítá celkem 12 kol. Poslední kolo a tedy i finálové vyhodnocení se uskutečnilo v Tovéři. Naši pozici v tabulce již prakticky nebylo jak vylepšit, takže jsme přijeli jen odběhnout co nejlépe a možná i získat nějaký ten již nedůležitý bod. Na start jsme šli jako 4. v pořadí a nehodlali jsme se dlouho zdržet. Za zmínku stojí, že post strojníka tentokrát zastával Zdenek. Běželo se na 3B, tedy pro nás ta méně oblíbená varianta. Pokus byl ve své rané fázi velice slibný, vše proběhlo bez zaváhání, ale jelikož byla voda na rozdělovači opět relativně rychle (okolo 13. sekundy), bylo na místě mírně ubrat plyn. I tak bohužel došla voda do proudnic o chvíli dříve, než by si kluci přáli a o to více práce jim to přidělalo. Davovi se podařilo sestřelit v čase 19,65, Radek se s vodou pral o poznání déle a vytvořil sekundový prostřik (20,61). Bylo zřejmé, že dobré umístění z toho nebude.

Vydrželi jsme ještě chvíli sledovat ostatní týmy. Jako šestí šly na start Domamyslice, ale ani jim pokus nesedl a to až tak, že z toho bylo NP. Dále se představil Plinkout, který naopak zaběhl výborně (18,17). Osmé šly na start Dětkovice A (již jistý vítěž Hanácké extraligy pro rok 2012), ale i jejich pokus byl poznamenán malým zaváháním a byl z toho čas 18,59.

Odjížděli jsme zhruba v půli mužských pokusů. Nakonec náš čas stačil opět na 16. příčku, která je první nebodovaná a vyhmátli jsme ji již potřetí. A aby to bylo symbolicky dotaženo do konce, v celkovém pořadí jsme se nakonec umístili také na 16. místě, které je první nehodnocené, s počtem 25 bodů.

Hanáckou extraligu vyhrály Dětkovice A se 160 body, druhé místo patří Domamyslicím - 120 bodů a třetí skončil Plinkout 115 bodů. 

Naše působení na Hanácké extralize lze porovnat s minulým rokem. V roce 2011 jsme se účastnili pouze 4 soutěží, nasbírali jsme 21 bodů a obsadili 21 příčku. Letos jsme odjeli 9 soutěží a 16. místo s 25 body již bylo zmíněno.

 

Fotky z Tovéře.
Video z Tovéře.

Jirka