Troubelice - noční pohárovka, 25.8.2012


Zpočátku trošku nervózní, ale nakonec docela divoká noc.

Další v seznamu nočních pohárovek byla soutěž v Troubelicích. Cesta na Uničovsko byla v záři zapadajícího slunce pohodová. Po cestě jsme nabrali pohonné hmoty do mašiny a hlavu jsme si nedělali ani z před námi jedoucího policejního auta, které nás evidentně pronásledovalo:). Do areálu jsme dorazili již potmě. A to doslova. Chvíli jsme přemýšleli, jestli jsme na správném místě, jelikož všude byla opravdu tma. Mezi mihotajícími se hasiči a jejich vozy jsme hledali parkovací místo. Někteří opět zapomněli na domácí večeři, tak se hned vrhli na grilovaná kuřata. Soutěž začínala s mírným zpožděním a bylo nahlášeno docela dost týmů, bylo tedy zjevné, že noc bude dlouhá. Chvíle jsme si krátili rozborem bulvárního tisku, ve kterém byly zabaleny přivezené nápoje. Neuvěřitelná zábava.

Naštěstí se blížil start našeho mužského týmu. Kdyby byla nervozita viditelná, z našeho týmu by do noci nejvíc zářil Aleš. Nebyla totiž jiná varianta, než že dnes poběží rozdělovač. Jelikož to ani pořádně netrénoval, měl z toho pochopitelné obavy. Snažil se nás přesvědčit, abychom na zadku moc nepospíchali, ale takové instrukce byly naprosto scestné. Po startu vše probíhalo bez zjevných zaváhání a Aleš vše také zvládl. Nevíme, jak se pral s rozdělovačem na trati, protože bylo prd vidět. Signál sestřelení terčů se ozval v čase 16,80. Aleš byl spokojen, svůj boj zvládl.

Holky šly na start o několik týmů později. Každopádně z žen byla po minulé noční zkušenosti nejvíce nervózní Míša, která by přezářila i Aleše. Uklidňování se míjelo účinkem, tak jsme se v hojném počtu rozestavěli kolem trati, abychom jí dávali pokyny, co má dělat. Naštěstí dopředu běžela automaticky a nikdo jí nemusel říkat, že má střídat levou a pravou nohu. Na povel k ohození odhodila, a během chvíle už se sunula k zemi. Tentokrát s ní voda v céčku moc nezamávala a sestříkla v krásném čase 19,54. Iveta na levém proudu měla 20,41, což řadilo děvčata na průběžné první místo.

Kluci na nic slibného pomýšlet nemohli, jejich čas nemohl některým přítomným konkurovat a tak se pomalu propadali v průběžné tabulce. Holky však na své pozici stále zůstávaly. Změnit to mohly holky z Týnce, kterým jsme co nejlepší výsledek přáli, ale bohužel na proudu udělaly chybu a naše holky tak v konkurenci 11 ženských týmů vyhrály. A taková výhra se musí řádně oslavit. Navíc čekání na vyhlášení tomu dávalo příležitost. Konstatujme tedy, že svůj úspěch zapily řádně. Domů jsme se vraceli před čtvrtou ranní.

Fotky ani video nemáme. Musíte věřit textu.

Jirka