Svésedlice, 11. června 2011


Dnešní ráno nás přivítalo do krásné slunečné soboty.  Přípravy byly v plném proudu, chystali jsme vše potřebné a  těšili se na příjemně strávený den.  Kolem deváté hodiny začala pomalu přijíždět první soutěžní družstva. Sešlo se tu 13 týmů mužů a 6 týmů žen. Ještě poslední kontrola, zda je vše, jak má být a jdeme na to!

Pojali jsme to trošku netradičně a jako domácí družstvo jsme startovali jako poslední v pořadí, tedy jako startovní číslo 19. Protože naše hřiště není příliš velké, soutěž byla na 2B a mohli tedy startovat muži i ženy střídavě. Některá z družstev odběhla oba dva své pokusy v prvním kole, protože spěchali ještě na jinou soutěž. Domácí publikum si tedy na své „koně“ docela počkalo.

Když jsme se postavili na start, všichni naši příznivci byli velice napnutí. I přes naši veškerou snahu a velkou podporu fanoušků jsme v prvním kole dosáhli času 16,58, což stačilo pouze na druhé místo. S tím jsme se ale nehodlali smířit a rozhodli jsme se, že při druhém pokusu budeme bojovat, co to půjde. Ve druhém kole se ale kluci z Raječku zlepšili o 100% a rázem nás posunuli na místo třetí.

Do našeho druhého startu se pořadí na prvních třech místech nezměnilo. Věděli jsme, že místo na bedně tedy máme jisté. Možná i právě proto z nás spadla nervozita. Touha zlepšit se v nás ale zůstala. A byla tak silná, že za opravdu bouřlivého povzbuzování jsme při našem druhém pokusu pokořili náš zatím nejlepší čas a udělali nový „švédský“ rekord na 2B  15,47. Vyhrát první místo před domácím publikem pro nás byl opravdu nádherný zážitek.

Součástí naší soutěže je už několikátým rokem i nejrychlejší nalívačka. Přihlásilo se do ní 10 týmů, z nichž dva byly naše. A k naší obrovské radosti se oba umístily do nejlepší trojky. Tyto tři nejlepší časy byly natolik těsné, že se tomu málem nedalo uvěřit. Svésedlice 1 – 9,076, Hlubočky – 9,079, Svésedlice 2 – 9,085.

Jak nádherně dnešní den začal, tak i skončil. Při vyhlašování výsledků byla ve tvářích místních lidí vidět hrdost a jisté dojetí. Dojetí z toho, jak se klukům (synům a vnukům) podařilo proslavit naši malou vesničku po celém olomouckém kraji.

Ještě jednou děkujeme a opravdu moc si vás za to vážíme. Jen tak dál !!!