Pohárová soutěž Moravská Huzová, 28. května 2011


Dne 28. května jsme vyrazili na pohárovou soutěž do Moravské Huzové i přes vytrvalý déšť a nízké teploty.  Právě díky počasí a některým technickým problémům se začátek soutěže posunul o jednu hodinu na 14:00. Při čekání na zahájení akce jsme si všimli elasťákového týmu, který jsme neznali, ale tušili jsme, že zvládnou dobré časy.

Konečně proběhlo zahájení a na nástupu se objevilo 8 družstev mužů. Po zahájení proběhlo rozlosování startů, naše družstvo dostalo startovní číslo 4. Jako první běžel Štěpánov, ale byli jsme zvědavější, když se na start postavilo mužstvo z Ráječku (elasťáci). Ráječek dosáhl času 15:04, který byl nakonec vítězný.

Na naše oba dva pokusy jsme si půjčili na post rozdělovače jednoho bratra ze Střížova, dle mého názoru odvedl velice kvalitní práci. První pokus ale skončil trochu hůře, než jsme čekali. První vážnější problém nastal, když u kádě uklouzl spojař, ale tuhle situaci jsme zvládli docela rychle, jenže levý proud měl nasazenou proudnici přes zub. Pokus jsme sice dokončili, ale s časem 29:62, který stačil pouze na 7. místo. 

Pokus číslo 2 jsme šli na „jistotu.“ Tato jistota dopadla velice dobře, s časem 15:89. Na 1. místo to sice nestačilo, ale i konečné 2. místo nás velice potěšilo. Klaplo skoro vše, možná až na malé zaváhání na koši, ale pak by možná kluci vepředu nedoběhli :o)

Za pomoc od Střížova jsme jim na oplátku půjčili naše sportovní hadice na druhý pokus. Ten jim ale nevyšel a skončili až na 7. místě.

Během dne náš velitel roznesl pozvánky na naši soutěž a zdá se, že přijedou týmy z Ráječku, Střížova a Štěpánova.

Požárnímu sportu nazdar a uvidíme se příští týden v Troubelících, na úvodní soutěži  poháru Tohatsu Olomouckého kraje.