TFC Troubelice, 5. června 2011


První červnovou neděli se konalo první ze 6ti kol soutěže Tohatsu Fire Cup v Troubelicích. Tato soutěž je odlišná tím, že všechny týmy tu závodí se stejným strojem (od japonské firmy Tohatsu). Nikdo se tedy nemůže vymlouvat na to, že ten či onen tým má lepší mašinu – tady jsou si všechna družstva rovna. Řekli jsme si, že za to nic nedáme a pojedeme to alespoň vyzkoušet.

Soutěžilo tu 21 mužských a 9 ženských družstev. Podle pravidel seriálu soutěží Tohatsu, pokud je více, než 25 družstev, soutěží se pouze jednokolově, protože z časového hlediska by to bylo velice náročné.

Měli jsme startovní číslo 16, takže jsme měli docela čas a možnost pozorovat ostatní družstva, jak se jim povede při útoku s neznámou mašinou. Asi ve třetině případů se s tím poprali docela dobře. Do doby, než jsme startovali my, byl nejlepší dosažený výsledný čas 22,12 – Lesnice. Říkali jsme si, že 22 vteřin bychom taky mohli udělat, ale pořád tu byla trošku ta nervozita z toho, že musíme jít na „jistotu“, vždyť máme jen jeden jediný pokus…

Nakonec jsme zvolili takovou zlatou střední cestu a s jistotou jsme to napálili. I přes drobné uzlíky na béčkách jsme sestříkli terče v čase 20,93. Z týmů, které šli po nás, na tento čas už žádný nedosáhl.

Jeli jsme to jen zkusit a vyhráli jsme.       

Radost byla opravdu veliká.                                                                                          

Nicméně neusínáme na vavřínech, protože nás čeká ještě 5 kol v této soutěži. Snad se nám povede takhle dobře i nadále… držte nám, prosím, pěsti :-)