Benkov - 2 kolo HE, 2.6.2012


První červnovou sobotu jsme vyrazili do Benkova na druhé kolo HE. Poučeni z minulé soutěže, kdy jsme málem nestihli zaplatit startovné, vyrazili jsme s větším předstihem. Sestava na tuto soutěž byla následující: Tomáš Smékal (koš), Jan Herynek (spoj), Filip Berka (stroj), Aleš Zavadil (béčka), Ondřej Jahn (rozdělovač), David Vyhnal (LP), Radek Vyhnal (PP).
HE se většinou běhá na 3B hadice, ale v Benkově, myslím jako na jediné soutěži tohoto seriálu, se běží na 2B, což je pro náš tým vždy výhoda. Po příjezdu na místo jsme si v klidu vybalili a zabrali místo blízko startu. Bylo nám přiřazeno startovní číslo 22., nebudu komentovat jak. Opět jsme měli možnost sledovat výkony družstev před námi. Bylo vidět, že dosahované časy, byly našim na 2B blízko. Jediný čas, který se vymykal, byl Domamyslic a to 14.87 (LP 14.06, PP 14.87) a to mi jejich strojník říkal, jak je to špatný - asi myslel ten velký prostřik. Věděli jsme, že tento čas je zatím mimo naše schopnosti, ale čas 15.45 (LP 14.94, PP 15.45), dalšího skvělého soupeře Dětkovice A, již byl na hranici našeho možného výkonu. Během průběhu závodu spousta týmu kazila a tak naděje na nějaký úspěch pořád žila. Bohužel během závodu se soutěžnímu družstvu z Dolní Libiny utrhl navazující béčkový spoj z rozdělovače, letící střepina zasáhla člena týmu z Mostkova do čéšky. Raněného odvezli do nemocnice. Přeji brzké uzdravení a návrat na start.
Na start jsme šli s vědomím, že můžeme udělat výsledek. Start proběhl v pořádku, přiznávám, že jsem asi mohl běžet rychleji, ale ta voda na velice hladkém betonu, mě trochu znervóznila. Všichni doběhli, kam měli a výsledný čas 15.78 (LP 15.62, PP 15.78) nebyl vůbec špatný a znamenal prozatímní 3. místo. Další průběh soutěže byl velice napínavý, protože na startu bylo ještě dost kvalitních družstev, které nás mohly předběhnout. Prakticky jsme počítali s tím, že nás předběhne Plinkout, ale tentokrát se jim moc nedařilo a jejich PP prostříkal spoustu času. Jeden velký soupeř odpadl, ale další šli na start. Jak uvidíte na přiloženém odkazu, časy byly dost vyrovnané. Nicméně štěstí při nás stálo i ve chvíli, kdy jsme si už mysleli, že jsme na 4. místě, ale podle pravidel HE se musí namátkově zkontrolovat délka hadic. Družstvo z Dolan mělo k jejich smůle a našemu štěstí o 8 cm kratší hadici. Co se dá dělat, taková jsou pravidla a tak jsme viděli červený praporek, který pro nás nakonec znamenal konečné 3. místo.
Není to sice první místo, ale z takovéto soutěže je pro nás i to třetí pomalu vítězství. Jsem rád, že jsem u toho byl a chtěl bych poděkovat klukům, co tam byli se mnou a všem co nás podporují. Je vidět, že když ještě mákneme a půjdeme tomu štěstíčku tak trochu naproti, tak to půjde. Tento výsledek nám přinesl 15 bodů a zařadili jsme se na průběžnou 6. příčku, ale je to teprve začátek celé sezóny.
Požáru zmar a požárnímu sportu nazdar! Zdar!!!


Tomáš Smékal


Výsledková listina Benkov 
Průběžné pořadí HE