HE Břevenec, 10.července 2011


Po neúspěchu na pohárové soutěži v Suchonicích jsme se rozhodli, že zkusíme nasát atmosféru kvalitnější soutěže. Vydali jsme se proto následující den na Hanáckou extraligu do Břevence. Jednak oplatit návštěvu jejich týmu, který  zavítal k nám na pohárovou soutěž a jednak zkusit štěstí v Hanácké extralize. Hned po příjezdu nás samozřejmě mile překvapil vybetonovaný prostor kolem základny, který vylučuje jakékoliv „šlapání se v bahně“ a terén fotbalového hřiště byl také velmi solidní.

Nervozita u některých z nás stoupala, když jsme zjistili, že do soutěže jsou přihlášeny týmy jako Benkov, Plinkout, Janovice, Domamyslice, Ráječek nebo Nemrlov (nejrychlejší sestřik soutěže 17,24 na 3 B). Kvalitní tým z Břevence byl samožřejmostí. HE se běží jednokolově, takže jsme si řekli, že půjdem, jak se říká, na jistotu. Naše startovní číslo bylo 4. Díky tomu jsme si nějakou dobu drželi první místo a užívali si pocit slávy. Ten nám jako první pokazil Plinkout se startovním číslem 8.

Této soutěže se zúčastnilo 32 kvalitních družstev mužů, a proto si myslím, že na konečné 6. místo můžeme být právem pyšní.