HE Nová Hradečná, 30.července 2011


 

Od účasti na soutěži Hanácké extraligy v Nové Hradečné nás neodradilo ani na červenec netypické studené a větrné počasí, ani mraky, které se nám zatahovaly nad hlavami. A neodradilo ani dalších 35 soutěžních družstev. Celkem tu tedy běželo 28 mužských a 8 ženských týmů.

Po předchozí online rezervaci na internetu jsme startovali jako 15. v pořadí. Jak už je v této soutěži zvykem, probíhá pouze na jeden pokus. Protože trať byla na 2B, ženy i muži mohli startovat střídavě. Během čekání jsme se rozcvičovali a zahřívali – a to i vnitřně :o)

Do pokusu, který nám, myslím si, vyšel, jsme dali maximum a v průběžném pořadí jsme byli s časem 15,75 na 3. místě. Netrvalo ale dlouho a byli jsme posunuti na místo 4., kde jsme se udrželi skoro až do konce – poslední startující družstvo kluků z Bohuslavic nás nakonec posunulo na konečné místo 5.

Při vědomí, že jsme měřili síly s těmi nejlepšímy týmy v kraji, které navíc mají oproti nám silnější stroje, jsme byli opravdu spokojeni. Tohle krásné 5. místo ještě bylo i ohodnoceno, takže do naší letošní sbírky pohárů nám přibyl další, ale z extraligy úplně první !!!

Po vyhlášení výsledků zde probíhala ještě soutěž se stroji PS8. Dohodli jsme se s místními hasiči o zapůjčení jejich mašiny, se kterou jsme udělali čas 22,36. Této soutěže se zúčastnilo 9 družstev, z nichž jsme skončili 4.