Ješov, 5. kolo TFC, 17.8.2013


Víska na půli cesty mezi Litovlí a Bouzovem nás přivítala poprvé, neboť soutěží zde mnoho nebylo a tak se chtěli místní hasiči zapsat ostatním do povědomí dobře připravenou a povedenou soutěží. Areál byl nachystán pro soutěž dobře, jen toho místa na parkování bylo poskrovnu a tak bylo vzato za vděk nedávno sklizeným polem. Rozhodčího zde dělal Aleš, který nechtěl zvedat červený praporek, ale musel. Protože jak už to na soutěžích bývá, ne všem se daří tak jak by chtěli.

Startovní pořadí jsme měli 2. a 6., tak jsme byli nedočkaví jak se dnes zadaří, protože nám pomáhal Honza Mackovík z Tršic. Kluci z "Áčka" byli připraveni na startu a čekali na výstřel. Pokus byl dobře rozběhnut, ale přes malé problémy se bohužel podařilo dosáhnout jen času 27,25s. S dobrým umístěním se tedy nepočítalo a čekalo se kam se propadnem. Padali jsme hluboko a zastavili se až na 17. pozici. Družstvu "B" se dařilo lépe. Dobře rozběhnutý pokus a rychlý sestřik nám vynesl čas 20,99s. Vysoká dvacítka bývá obvykle do 5. místa a tak jsme byli zvědaví. Lepší čas na časomíře se ukázal pouze Břevenci a tak jsme brali 2. místo. Ženy se také snažily jako vždy, ale 3-vteřinový prostřik jednoho proudu vynesl nakonec až 10. místo s časem 24,62s.
Škoda, trochu zklamání, to už jsme byli na cestě do Velké Bystřice, kde na nás již čekala netradiční soutěž sestávájící se z požárního útoku a střelby ze vzduchovky.