Lesnice, 17.12.2011


Kdyby nám někdo o letních prázdninách řekl, že v půli prosince pojedeme na soutěž v požárním útoku, asi bychom si poklepali na čelo. Ale že je letos zima prozatím tak mírná, rozhodli jsme se přijmout pozvání od hasičů z Lesnice u Mohelnice a poprvé se účastnit jejich již 2. ročníku O Lesnického kapra.

Ráno jsme tedy naskládali věci do aut a vyrazili na cestu. Cesta ubíhala rychle a za okny vozu na nás místy pokukovalo sluníčko. Sotva jsme se přiblížili k Lesnici, tamní počasí rozfoukalo naši vidinu teplého a slunečného dne a tak jsme se zahřívali vším možným. Pro soutěžící byla připravena nejen vyhřátá místnost na převlečení, ale také vytopená udírna s fantastickým uzený a bůčkem, jež se na jazyku rozplýval, jako sněhová vločka na bříšku vzrušené ženy...:-)

Po krátkém seznámení s místními podmínkami a nástupu 8 družstev mužů a 4 družstev žen, jsme si začali chystat věci, neboť jsme startovali jako druzí. Při přípravě základny bylo na savicích a především pak na našich rukou znát, že už zdaleka nejsou letní měsíce. Pokus se nám vcelku vydařil a čekajíce, zda nás někdo odsune z průběžného prvního místa, jsme pomáhali chystat nářadí našim holkám. K našemu obrovskému štěstí se již nikomu nepodařilo náš čas 16:42 pokořit a zůstali jsme na prvním místě. Holky ulovily pěknou třetí medajlovou pozici, stejně jako Tom kapra z kádě, který byl nachystán po vyhlášení pro vítězná družstva.

Ve druhé části soutěže nazvané „srandamač“, kam postupovalo 5 družstev mužů a 3 družstva žen, byl rozdíl v tom, že po odstartování se nejprve muselo vypít malé množství tekutin a nářadí bylo - kromě stroje - položeno mimo základnu. Po zapojení se vše muselo dotknout základny a pak se teprve běželo k terčům. Byly zopakovány výkony z prvního kola a ulovena místa 1. a 3.

Před odjezdem jsme ještě stihli společně povečeřet guláš a pak už tradá domů.

 

Tato soutěž byla, především z pohledu na naše mužské družstvo, pověstnou třešničkou na dortu a krásnější zakončení sezóny si kluci snad ani nemohli přát.

Držme jim společně pěsti i pro příští rok. Fanděte s námi !!!