Suchonice, 9.července 2011


3. ročník pohárové soutěže v Suchonicích se konal 9. července a přijelo na něj 9 družstev mužů a 3 družstva žen. Tato soutěž je také docela atypická, trať se stáčí do prava a proudaři musí vyběhnout na kopeček, aby sestříkli terče.

I přes pálící sluníčko a vysoké teploty tam bylo příjemně, protože mohutné odkvétající lípy přikryly trať i posezení pro diváky svým stínem.

Startovní číslo 2 nám přineslo trošku smůlu. Ihned po startu nás rozhodčí zastavili, protože přestala fungovat časomíra. Naštěstí jsme se na základně ničeho nedotkli a nemuseli jsme tak nic spravovat. Bohužel takovéto starty se opakovaly ještě minimálně 3, takže nervozita trošku stoupla. Následovala pauza zhruba 10 minut, ve které se organizátoři soutěže pokoušeli časomíru opravit. Nakonec nás zavolali na start a tentokrát vše proběhlo v pořádku, tedy až na rozdělovač, kde došlo k odpojení spojky C. Po opětovném napojení jsme tento útok dokončili, a to v čase 27,19. Při druhém pokusu jsme, přestože spojař u základny uklouzl a spadl, dosáhli slušného času 20,32, který nakonec stačil na 3. místo. Každý den holt není posvícení.

Velká gratulace patří FK Přáslavice, kteří společně s naším strojníkem Mirou a naším kompletním vybavením dosáhli času 20,23 a umístili se na krásném 2. místě. Náměšť na Hané tu obhájil své loňské vítězství (19,01).