TFC Drahlov, 2.července 2011


2. kolo soutěže Tohatsu Fire Cup tentokrát pořádal SDH Drahlov a konalo se 2. července v Charvátech, ve sportovním areálu Na Daličce. Soutěž opět proběhla v jednom kole, protože celkový počet družstev byl 30 (20 mužů a 10 žen).

Na tuto druhou soutěž byl stroj Tohatsu osazen kulovými otočnými ventily a tohle upravení nám nevyhovovalo pro vyrovnání hadice B pod ventil stroje. Po nastartování a odchodu na startovní čáru došlo k setřepání půlspojky hadice B. Dostali jsme minutu na spravení, ale nervy pracovaly a stroj se dál třepal a béčko se sesypalo komplet. To ještě víc prohloubilo nervozitu v našem družstvu, protože jsme věděli, že pokud chceme vyhrát, musíme udělat čas po 20 vteřin. Po startu vše vypadalo velice dobře, kluci to parádně rozběhli. Bohužel ztrátu času při spojování hadic B, kterou způsobilo ono setřepání, jsme nedohnali ani přes pokus o spojení těchto hadic za běhu. Voda byla rychlejší. I tak jsme ale tento pokus dokončili a dosáhli času 27,18.

Za umístění na 16. místě jsme získali jen 10 bodů do celkového hodnocení. Ztráta na první místo ale není tak velká. Rozhodně se nevzdáváme a budeme bojovat dál. Při troše štěstí se nám to snad podaří.

Toto kolo vyhráli Kluci z Hluboček společně s naším strojníkem Mirou s časem 19,62. Tímto jim děkujeme, že o 1 bod zmenšili naši bodovou ztrátu.