Pohárová soutěž Námešť na Hané, 13.srpna 2011


Náměšťský kopec  2011

Letos to bylo již po třetí, kdy jsme vyrazili na pohárovou soutěž do Náměště na Hané, kde jsme loni vyhráli a snažili se letos obhájit. Tato netradiční soutěž se koná v areálu venkovního amfiteátru, kde se běží do kopce.  Dalším prvkem, který tuto soutěž odlišuje od ostatních je třetí proud.  V Náměšti se závodilo na klasické široké hadice, tím padlo znevýhodnění těch, kteří nemají sportovní hadice

První kolo jsme zvládli dobře a na začátku druhého kola jsme byli na prvním místě s časem 20,06. Do druhého kola jsme chtěli vylepšit náš čas a tak jsme trochu zariskovali, bohužel se nám zamotala béčka a osud už nebyl v našich rukách a doufali jsme, že se žádný z ostatních týmů nezlepší.  Jenže jako poslední startovali hasiči z SDH Střížov a udělali čas 19,43. Tento čas byl vítězný a my se museli spokojit s druhým  místem.  Sice jsme skončili druzí, ale co se dá dělat.  Předvedeným výkonem si Střížov vítězství zasloužil. Konečně mohli ukázat svou sílu, když se běželo jen s širokými hadicemi. 

Přes tuto zprávu bych chtěl poděkovat všem sborům, které nám letos poskytly pomoc ve formě půjčení soutěžícího nebo pomoci s mašinou.

Na závěr se musím ještě omluvit SDH Střížov, za velké zpoždění při psaní této zprávy….nechtělo se mi no :D

Tomáš Smékal