Troubelice - 4. kolo TFC, 28.7.2012


Vstup do druhé poloviny TFC s chybami u všech našich týmů.

Seriál hasičských soutěží Tohatsu fire cup se lámal do své druhé půle čtvrtým kolem, které proběhlo v Troubelicích. Na místo se sjeli všichni letošní pravidelní účastníci. Týmy umístěné v průběžném pořadí na předních pozicích měly zajísté ambice zaútočit na příčky nejvyšší, případně upevnit si své pozice a ti ostatní zajisté berou každý bod, který by jim pomohl na vyšší umístění. Naše mužské Béčko mělo před touto soutěží čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Břevenec a taktéž čtyřbodový náskok na třetí Hlubočky. S ohledem na letošní bezchybné výkony Břevence šli kluci do soutěže s cílem podat jistý výkon pro posílení stávající pozice v tabulce. Mužské Áčko na páté pozici ztrácelo 4 body na Hrabovou A a bylo pouhý bod před Plinkoutem a Nenakonicemi. Bylo tedy zřejmé, že o pozice těsně pod první trojkou bude sveden tuhý boj. Ženský tým na deváté příčce se čtyřbodovou ztrátou na Bělkovice-Lašťany a se šetibodovým náskokem na Droždín a Drahlov nastupuje do soutěží tohoto seriálu již bez ambic na přední příčky a může se soustředit na co nejlepší provedení svých výkonů bez ohledu na ostatní.

Jako první z našichich týmů šlo na start mužské Áčko. Stále indisponovaného Rosťu nahradil na spoji se svou Tohatsu premiérou Tomáš Dvořák. Start nám trošku zkomplikovaly známé vibrace po nastartování stroje, jelikož napřed spadla savice mimo základnu a po opravě měl na mále koš, který na třepající se základně pomalu cestoval kamsi mimo ideální pozici. Nicméně po startu se nasazění koše vydařilo bez nesnází. Nalívačka však nebyla zcela ideální, stroj přisál vzduch a voda šla vpřed se ztrátou. Kluci vpředu tak měli čas na zakleknutí a sestříkli v čase 23,26. S tímto časem nás trochu opouštěly myšlenky na body z tohoto kola. Avšak naštěstí si několik týmů vybojovalo čas o pár desetin horších než ten náš a začali se tak skládat za nás. Béčko šlo na start bojovat o zřetelně kratší čas a po startu vše vypadalo bezchybně. Malá koplikace přišla po odhození klubka na pravém proudu, jelikož se hadice stočila do spirály a vytvořila smyčku, která zbrzdila vodu. Výsledný čas byl tedy 20,58, což nebyl letošní nejhorší výsledek, ale i tak se tato komplikace do konečného pořadí soutěže promítla. Výborně zaběhl samozřejmně Břevenec (18,64), ale také Plinkout (20,26) a také Střelice (20,34). Po odběhnutí všech mužů jsme se v tabulce - tedy naši muži B - zařadili na 4. místo a muži A na 9. místo.

Ženská sestava byla pozměněna oproti minulým kolům a bohužel se staly hned dvě závažné chyby, kdy Monča nepočkala na spojení céček a následně si Vendula nevšimla ještě nezapojeného béčka na stroj (ten je velice "chytrý" a když cítí vodu přidá si sám plyn) a nezavřela přední ventil a došlo k jeho převržení. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění i bez hmotné škody, avšak další NP pro naše ženy.

Jak tedy soutěž v Troubelicích zahýbala s tabulkou? Muži B drží druhou příčku. Ztrácí již sedm bodů na Břevenec, ale zvýšili náskok před Hlubočkami na osm bodů. Muži A se propadli na 7. příčku, kde jsou bod za Střelicemi a 3 body před Nenakonicemi. Ženy se díky neúčasti Šumvaldských žen posunuly na  osmou příčku, kde však ztrácí 12 bodů na Bělkovice-Lašťany a jsou 4 body před Drahlovem.

Seriál TFC pokračuje předposledním kolem 18.8. ve Velkém Týnci.

-Jirka-

Fotky z Troubelic.
Video z Troubelic.