Tršice, 6.srpna 2011


Soutěž v Tršicích byla pro nás letos něčím výjimečná. Poprvé v historii za SDH Svésedlice startovalo i družstvo žen. Sice se ještě holky nesešly v plné sestavě, zúčastnily se pouze čtyři, ale zapůjčili jsme jim naše tři kluky, takže sestavily smíšené družstvo a startovaly tím pádem za muže.

Samotný závod zvládly na jedničku, bez komplikací s časem 24,25 a celkovým 8. místem. Za tímto pěkným výsledkem není ale žádná velká dřina, jak by se třeba mohlo zdát. Holky totiž měly za sebou pouze pět tréninků a z toho jen tři tréninky s vodou. O to ale byla větší jejich nervozita před prvním startem, a potom také radost z toho, že se to podařilo.

Co se týče čistě našeho mužského osazenstva, tak první pokus jsme zvládli s časem 19,08. Druhý pokus ze začátku vypadal nadějněji, ale jak už to ve sportu chodí, vždy prostě všechno nevyjde podle našich představ. Obhájit loňské vítězství se nám tedy nepodařilo, ale i tak se můžeme pyšnit krásným 2. místem.

Samotná soutěž probíhala docela v pohodě (jen časomíra občas trošku zazlobila), ke štěstí všech i bez deště, a myslím, že všech 16 družstev (10 mužských a 6 ženských) si ji užilo. My tedy rozhodně a už teď se těšíme na příští ročník.

 

Samozřejmě je tu velké díky Ráďovi, Dejvovi a Honzovi a všem ostatním klukům, kteří nás zasvětili a se vším nám pomáhali. Bez vás bychom tu vůbec nebyly !!! :-*