Vacanovice, 5.července 2011


Je tradicí, že pohárová soutěž ve Vacanovicích se koná každoročně 5. července. Ani letošní 19. ročník tomu nebylo jinak. Zkusit své štěstí na tuto netradiční a divácky velice atraktivní soutěž přijelo 12 družstev mužů a 6 družstev žen. Startovní pořadí tu určovala doba zaplacení startovného.

Jelikož to máme kousíček, byli jsme tu brzy a startovali jsme jako druzí, hned za místními borci. Při prvním pokusu všechno perfektně sedlo a kluci běželi, co to dalo. Bohužel, pravý proudař a velitel v jedné osobě, Alda, si při podlézání překážky vyhodil rameno a nejen že byl docela daleko od terče, ale navíc držel proudnici jen jednou rukou. Přesto si myslím, že to byl úctyhodný výkon a dosažený čas 20,23 to jen potvrdil. Při druhém pokusu už jsme se bohužel nezlepšili. Naši největší konkurenti, kluci z Náměště a z Hluboček, nás naštěstí nepředběhli a tak jsme tu po jednoroční pauze znovu drželi nad hlavami pohár vítězů !!!

O velké pozdvižení se postarali kluci z FK Přáslavice. Vloni, když se jim ve fotbale zrovna moc nedařilo, se z hecu domluvili a poskládali sedmičlenný tým „hasičů“. Letos tu skončili na krásném 4. místě a myslím, že do budoucna ještě mohou leckoho překvapit.

Naprostými nováčky tu byli kluci z Tučap, jejichž člen Pepa je naším rodákem. Půjčili jsme jim náš stroj, i s Mirou (pozn.aut. jedním z nejlepších strojníků v okrese ;)). Přestože se výrazně neumístili, myslím že se jim tato soutěž líbila a snad se zase někdy přijedou za námi podívat.

Hasičskému sportu nazdar !