Velká Bystřice, pohárovka 17.8.2013


Provedli jsme přesun z Ješova , kde jsme se účastnili TFC, abychom se včas dostali do zámeckého parku, který je cirka ve středu obce a mohli se účastnit tradiční - netradiční pohárové soutěže ve Velké Bystřici. Po chvíli hledání vhodného parkovacího místa jsme však již mohli usednout a ulehnout a vyčkat zahájení soutěže. Přítomnost sborů z nedalekého okolí a slunečné počasí slibovalo pohodové odpoledne. Soutěž se sestávala ze dvou částí a to požárního útoku a střelby ze vzduchovky, kde nesestřelené špalíčky se připočítávaly jako trestné vteřiny k požárnímu útoku.
Po zahájení soutěže jsme sledovali pokusy ostatních družstev, ale zatím nic čemu bychom se nepokusili konkurovat. Na start šli Hlubočky a to nás zajímalo. Po odstartovaní provedli kluci úkony velmi rychle i voda šla v mžiku, avšak došlo ke zlomení a prasknutí savice což mělo jediné hodnocení a to NP. Byli jsme o trochu klidnější a nebyli tolik pod tlakem, ale naše snažení bylo ohodnoceno ciframi 16,25s. Čas by ušel, ale druhá část pokusu nás teprve čekala. Jako lovci se vzduchovkou našeho týmu byli zvoleni Jirka a Filip. Nastříleli slušně, jen Jirka jednou minul. U žen byla střelba malinko horší o jeden trestný bodík a s časem z útoku 21,14s brali holky po prvním kole prozatím první místo.
O přestávce jsme nepohrdli připravenými bramboráky (byť na nich lpělo trochu více oleje než by asi mělo :), točeným pivkem, ni točenou vychlazenou kofolu jsme neodmítli.
Druhé kolo začalo a družstva své výkony zlepšovala, ale i zhoršovala. Zajímaly nás hlavně Hlubočky, náš sportovní rival. Chlapci se do toho obuli a předvedli velmi dobrý pokus za 15,67s. My jsme ve druhém kole příliš nezlepšili, neboť na rozdělovači byla během útoku lehce přivřená páčka a tak jsme vyždímali pouhých 16,12s. Na vzduchovce byly stejně tři rány vedle, takže náš druhý pokus byl odepsán. Ajaj, víme, že nic špatného se přát nemá, ale potřebovali jsme, aby nepřítel nastřílel alespoň dva trestné body. Nikdo není bezchybný a kluci z Hluboček vyfasovali dva trestné bodíky a nám zůstalo prvenství v kategorii mužů. U žen se vyčkávalo do poslední chvíle, protože naše holky útok nezlepšily. Ale holky z Chvá-drože, byť neměly útok rychlejší, nasadily ostřílené pistolnice, které vyšli s čistým štítem a tak se posouvaly na příčku nejvyšší.
Největší pohár nám asi nebyl souzen a tak po závěrečné fotce na schodech jsme vezli domů první a druhé místo. Och to byl zase jednou pěkný vydařený den.